La Moeciu de Jos turistii se retrag adesea la Hotel Turnul, care, in mod classic, este o fortificatie, o constructie militara. El a devenit in legendele medievale simbolul izolarii de lume.
Turnul a reprezentat insa si siguranta, securitatea personala, aici fiind protejate de pericole atat fiintele dragi, cat si bogatiile. Apoi, dupa ce cronica medievala s-a inchis, Turnul a devenit intruparea romantica a istoriei.
In camerele Turnului si sub zidurile sale, fantezia scriitorilor a reconstituit vremurile eroice, in care cavaleri si domnite isi traiau povestile de dragoste patimasa, banchetele de la curtile regale erau locul de intalnire pentru menestreli si comedianti si dupa lupte grele vrajmasii erau infranti inevitabil de aparatorii cetatii, cei buni, frumosi, drepti si destepti...


De ce un Turn la Moeciu?

Pentru ca in Trecatoarea Branului istoria este la ea acasa.
"Pentru ca Turnul nostru este raspunsul la intrebarea fetitei noastre, Maria, care ne-a cerut sa ne inspiram din desenele cartilor sale cu basme despre Rapunzel sau alte printese contemporane. Pentru ca intre atata rustic si atata modern, noi ne-am gandit la altceva. Nu-I asa ca va doreati altceva? Raspunsul este DA? Atunci, bine ati venit in Turnul nostru! Suntem incantati sa va avem ca oaspeti, iar personalul nostru in orice moment va sta la dispozitie. Va dorim un sejur cat mai placut si amintiri de neuitat", ne-a spus Dan Tanase, administrator al Hotelului Turnul din Moeciu de Jos, Brasov.


Loc de relaxare minunat

Hotel Turnul din Moeciu de Jos dispune de: sauna, fitness, internet gratuit, telefonie nationala si internationala (contravaloarea convorbirilor se achita la receptie), parcare amenajata autoturisme, supraveghere video 24 h, gratuita, plati electronice - VISA, preluare si transmitere mesaje, corespondenta, apeluri trezire, obiecte pierdute, acordarea de prim ajutor in caz de urgenta (receptie), jocuri (sah, table, rummy, carti), ziare si paturi pentru copiii sub 5 ani.
Ca servicii optionale, la Turnul gasiti: room service, spalatorie/calcatorie, fier de calcat, aranjament special (flori, fructe, sampanie, etc), comisionerat-curierat, masaj - 50 lei / sedinta si tenis de camp - 30 lei / ora.
Hotelul dispune si de un restaurant localizat la parter, cu acces din holul receptiei. Specificul restaurantului este international classic, servirea se face a-la-carte. Pe perioada sezonului cald restaurantul se extinde cu pana la 30 de locuri pe terasa.
Programul de functionare al restaurantului: zilnic intre orele 8.00 - 22.00.
Foisorul Turnul situat in exteriorul hotelului reprezinta locul ideal pentru a va bucura de caldura focului de tabara si a va desfata simturile cu un barbeque stins in vinul casei (pentru grupuri organizate).

Obiective turistice

Castelul Bran, monument istoric si arhitectonic, este situat intre Muntii Bucegi si Muntii Piatra Craiului, la 30 de km de Brasov, in Pasul Rucar-Bran.
Castelul Peles este situat in Sinaia (la 44 de km de Brasov si la 122 de km de Bucuresti) pe valea paraului Peles, in locul numit Pietrele Arse. Dupa Castelul Bran, Pelesul este considerat al doilea muzeu din tara cautat de turisti.
Biserica Neagra este biserica evanghelica aflata in centrul orasului Brasov. Biserica a fost cunoscuta mai intai sub numele de Biserica Sfanta Maria.
Prima scoala romaneasca din Brasov se afla in interiorul curtii Bisericii Sfantul Nicolae din cartierul istoric Scheii Brasovului. Primele cursuri in limba romana au avut loc aici in 1583. In prezent adaposteste Muzeul Prima Scoala Romaneasca.
Manastirea Brancoveanu Sambata de Sus - asezamant monahal de calugari situat la 12 km de Fagaras. Muzeul Manastirii Brancoveanu detine astazi una din cele mai bogate colectii de picturi vechi pe sticla, icoane pe lemn, vesminte preotesti si arhieresti, o colectie unica de carte veche, manuscrise, pergamente, scrisori, precum si o valoroasa colectie de obiecte de cult.
Manastirea Bucium - situata la aproximativ 17 km de Fagaras, manastirea a fost reconstruita pe ruinele unei vechi manastiri.
Manastirea rupestra Sinca Veche - vechi lacas de cult ce se afla la 45 de km de Brasov si 22 de km de Fagaras. Sa banuiestec a are o vechime de aproximativ 7.000 de ani.
Pestera Dambovicioara se afla in judetul Arges, la mai putin de 20 de km de zona Bran. Pestera s-a format in calcarele jurasice ale Masivului Piatra Craiului.