Romania va avea trei stadioane noi. Noile stadioane: Steaua, Rapid si Arcul de Triumf sunt in grafic
Cele trei stadioane costa in total 165 de milioane de euro, mult mai putin decat Arena Nationala, care are acelasi numar de locuri cat au in total cele trei stadioane noi. Cele trei stadioane se executa aproape la jumatate de pret si la standardele anului 2020. Exista sperante ca toate cele trei stadioane sa fie gata in acest an. Cele trei stadioane au fost proiectate pentru a servi drept baze de antrenament pentru echipele care urmau sa joace meciurile de la turneul aniversar UEFA EURO 2020 in Romania.


STADIONUL STEAUA

La stadionul Steaua a inceput deja montarea turnichetilor, iar la interiorul stadionului se lucreaza deja la finisaje. Arena din Ghencea va fi gata, in proportie de suta la suta, spre finalul acestui an. Gazonul va fi montat in luna septembrie 2020. Stadionul Steaua a suferit modificari fata de planurile initiale. Stadionul Steaua are o capacitate de 31.254 spectatori si costa 64,5 milioane euro cu TVA. Suprafata construita a crescut cu 12.000 mp ajungand la 82.000 mp, iar forma de stea a fost pastrata la nivelul platformelor de acces astfel incat rezulta o perceptie vizuala mult mai buna din partea publicului precum si imbunatatirea accesului spectatorilor. Noul proiect permite si optimizarea fluxului de spectatori precum si pastrarea intatca a bazelor de antrenament deja existente in cadrul complexului. Numarului de locuri de parcare a ajuns la 570 de locuri. O alta imbunatatire se refera la crearea de spatii de antrenament la nivelul parterului (tir, box, lupte, tenis de masa, bowling) si a peste 1400 mp de spatii administrative. Complexul Steaua este dotat cu spatii de cazare pentru sportivi, restaurant, muzeu, spatii VIP, sala de forta si recuperare, punct medical, zona de presa, sala de conferinte, vestiare, magazin si spatii tehnice si pentru birouri.

STADIONUL GIULESTI

Noul stadion Giulesti Valentin Stanescu are 14.000 de locuri si costa 29 de milioane de euro cu TVA. Stadionul are si o pista de atletism pentru antrenament sub tribune, o sala de sport sub peluza nord, spatii de cazare pentru sportivi, magazine, zona food, locuri de parcare, spatii mass media si VIP.

STADIONUL NATIONAL DE RUGBY ARCUL DE TRIUMF

Stadionul reconstruit Arcul de Triumf are o capacitate de 8.207 de locuri si costa 24 milioane de euro cu TVA. Se optimizeaza spatiul de acces si vizibilitatea pentru public, spatiul pentru presa, VIP, spatii de cazare si recuperare medicala, sistemul de iluminat de nocturna. Locuri de parcare: 170.