Bucharest RUNNING CLUB anunta ca aproximativ 18.000 de participanți din peste 75 de tari au participat la cea de-a opta editie a Volkswagen Semimaratonul Bucuresti. Startul curselor competitive a fost recordul acestei ediții care a durat 20 de minute datorita numarului mare de participanti, carora le multumim si pe care ii asteptam si la urmatoarele editii.
Invingatorul probei de semimaraton categoria barbati (21,097 km) a fost Mwangi Paul Kariuki din Kenya, inregistrand timpul 01.01.22 urmat pe locul doi de conationalul sau, Tarabarach Elvis Chebor cronometrat cu 01.01.26 si de Kiplagat Victor din Uganda pe locul trei, cu timpul 01.01.26.
Invingatoarea probei de semimaraton femei, categoria internationala a fost Meringor Delvine Relin din Kenya terminand cursa in 01.09.53 urmata de catre ugandeza Chekwel Juliet cu timpul de 01.11.47, pe locul doi si de Wolkeba Asmeraworc B Pekele din Etiopia pe locul trei cu 01.14.38.
In cadrul acestei editii a Volkswagen Semimaratonul Bucuresti a fost stabilit un timp record de cursa la femei.
In ceea ce priveste Cursa 21km national barbati, Soare Nicolae Alexandru a terminat cursa cu timpul 01.04.59, iar la categoria femei, Nicoleta Ciortan a terminat prima cursa cu timpul 01.22.14.
La Cursa 10 km individual Vodafone, castigatori au fost Ionita Liviu, cu timpul 00.34.38 la masculin si Adela Balțoi cu timpul 00.36.13, la feminin. Cursa Stafeta Greenfield a fost castigata de echipa Maraton Club, cu timpul 01.08.50.
Cursa Populara a fost castigata la masculin de catre romanii Placina Nicolae, iar la feminin de catre Palic Toma Cristina.
Ambasadorii Bucharest RUNNING CLUB si personalitati din lumea sportiva, culturala care au fost prezenți pe 11 si 12 mai in Piața Constituției la linia de start au fost: campioanele olimpice- Georgeta Damian Andrunache, Camelia Lupascu cu fiul, Alina Dumitru cu fiul, Viorica Susanu, Doina Ignat, Camelia Macoviciuc, actorii Teatrului Mic- Silvana Mihai, Alina Petrica, Irina Ungureanu, Valentina Popa,Cezar Grumazescu si Rares Florin Stoica, realizatorii radio-TV Mihai Radulescu (TVR), Sonia Argint Ionescu (TVR), Mihai Gainusa (radio), Bogdan Nicolai (bogdannicolai.ro), Adriana Matei (hypewit.ro), concurenti emisiune Exatlon Kanal D- Ana Cazan,Irina Postolea, Yamato Andrei Zaharia, Catalin Ionut Dumitrescu,Cristian Geamanu, Mirel Dragan,Alexandru George Stoica, precum si actorii serialului Vlad-Pro Tv-Adrian Nartea, Olimpia Melinte si Diana Sar.
Sambata 11 mai, la Cursa Copiilor McDonald's, au luat startul 3600 de copii cu varste cuprinse intre 0-12 ani, fiecare categorie de varsta si gen avand start diferit, coridorul de start fiind impartit pe sectoare, pe distanțe cuprinse intre 0,9-1,4 km.
1500 de adolescenți cu varste cuprinse intre 13-19 ani au concurat, sambata, 11 mai, la Cursa Adolescenților pe o distanta de 2,5 km.
La cursele adultilor au fost oferite premii primilor 5 clasați ai fiecarei curse.La cursa 21 km OMV Petrom s-au acordat premii in bani, vouchere World Class si minute Blinkee.city Romania. Bucharest RUNNING CLUB a introdus categoria semimaraton national la care premiile constau in bani, voucher carburant OMV Petrom si minute Blinkee.city Romania. Primii trei castigatori femei si barbați la categoriile de varsta semimaraton au primit vouchere carburant OMV Petrom, vouchere World Class si minute Blinkee.city Romania. Premiile cursei 10 km individual Vodafone si Ștafete Greenfield au fost in bani, vouchere oferite de World Class, minute Blinkee.city Romania si accesorii smart. La Cursa Populara, primii 10 campioni femei si barbati ai competiției au primit vouchere Under Armour, World Class si minute Blinkee.city Romania.
Volkswagen, Under Armour si Vodafone te-au fotografiat la aceasta ediție a Semimaratonului Bucuresti: toti alergatorii de la cursele competitive vor primi albume personalizate cu fotografiile proprii din timpul cursei. Participantii trebuie sa isi introduca numarul de concurs pe site www.bucuresti21km.ro (in secțiunea dedicata) si vor primi pozele intr-o pagina personalizata. Totodata, Bucharest RUNNING CLUB va oferi albume personalizate tuturor participanților la Cursa Copiilor MCDonald's.
Cu ocazia Volkwagen Bucharest HALF MARATHON, Bucharest RUNNING CLUB la lansat aplicația #RunRomania (disponibila PlayStore si AppStore, atat pentru Android, cat si pentru iOS). Aceasta este un one-stop-shop” in care veti putea gasi toate informațiile necesare legate de evenimentele Bucharest RUNNING CLUB, transmisiunile live streaming, formularele de inscriere pentru oricare dintre aceste evenimente, hațile interactive ale curselor, precum si alte surprize. Probabil cel mai util instrument al aplicației, functia live tracking permite urmarirea in timp real a oricaruia dintre alergatorii aflati in cursa. Practic, in orice moment, veți putea afla unde anume pe traseu se afla un prieten sau cineva drag, ii veți putea transmite mesaje de incurajare si veti putea estima cu exactitate ora la care va ajunge la finish. Pentru aceasta functie, nu este necesar ca alergatorul sa aiba asupra sa telefonul (ori un alt dispozitiv mobil) sau sa aiba aplicația instalata.
Evenimentul a fost transmis in direct pe site-ul propriu www.bucuresti21km.ro/live si pe pagina de Facebook www.facebook.com/Bucharest21km/, cu sprijinul Vodafone, Partener Comunicatii. Pe langa vizualizarea imaginilor de start/sosire si premiere, ti putut afla informații despre ceea ce se intampla pe traseu, despre cauzele sociale pentru care se alearga si despre personalitatile prezente in studioul mobil amenajat in Piat
Sponsori Semimaratonul Bucuresti: Volkswagen-sponsor principal si masina oficiala, OMV Petrom -sponsor gold, Under Armour-sponsor tehnic, Greenfield- sponsor Ștafete, Vodafone-Sponsor Cursa 10km si partener comunicaÈ›ii, McDonald's-sponsor Cursa Copiilor, Hotel Intercontinentalâ€"hotelul oficial, Izvorul Minunilor-apa oficiala, Isostarâ€" energizantul oficial, Zuzu, World Class, City Grill, Trattoria Buongiorno, Enterix; Parteneri media: Look TV, Europa fm, TV City, Itsy Bitsy, Cartoon Network, Boomerang, National TV, Medika TV, Shape, Femeia, Carticica Practica, Ioana, Sanatatea de Azi, Femeia de Azi, Auto Motor si Sport, News.ro, Adevarul, Click, Click Sanatate, 4run.ro, Alerg-revista oficiala, Asociatia JuniorSport, Media Trust. Partenerii: Primaria Municipiului Bucuresti, PROEDUS â€" Centrul de Proiecte EducaÈ›ionale si Sportive pentru Copii si Tineret, Ministerul Tineretului si Sportului, Federatia Romana de Atletism, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, Ministerul de Interne, SMURD, AIMS, Waze, Pro Motion.it
ONG-uri prezente la Semimaratonul Bucuresti: Hospice Casa Speranței, Hope&Homes for Children Romania, Fundatia Olimpica Romana, Magicamp, Salvați Copiii, Light into Europe, Little People, Padurea Copiilor, United Way, Crucea Rosie, Pachamama,ATCA, N-avem Sange, As. Unu si Unu, Asociatia Romania fara Orfani, Fundatia Crucea Alb-Galbena, Ajungem Mari, Organizatia Umanitara Concordia, Asociatia Castiga Viata, Asociatia Help Autism, Fundația Motivation, Rotary, Asociația Touched Romania.