Bucharest Running Club anunta ca aproximativ 7000 de participanti au luat startul la cea de-a patra editie a UNIQA Asigurari. Bucharest 10k&FAMILY RUNce s-a desfassura tduminica, 7 aprilie, incepand de la ora 09:00, pe un traseu de 10 km inchis traficului auto, cu punct de start si sosire in Parcul Izvor.
Castigatorii UNIQA Asigurari 10Km individual au fost Gavril Stefandin Italia la categoria barbați, cronometrat cu 30min 17secsi la categoria femeiIvancescu Oana Diana cu 38 min 35sec. Echipa ABRC a ocupat locul intai la Stafeta 2 x 5K cu timpul 30 min 55sec.
In cadrul probei Cursa Familiilor familia Purcea, formata din 2 membri a castigat primul loc la categoria Cea mai rapida familie la cursa 3.5 km, iar familia Asofiei alcatuita din 2 participanți a castigat la proba 1.5 km. La Cea mai numeroasa familie, familia Hypewit a trecut prima linia de sosire fiind formata din 15 membri.
In cadrul Cursei Adolescenților (Teen's Race), au fost premiați cei mai rapizi 5 baieți si cele mai rapide 5 fete.
La Cursa Bebelusilor, 64 de participanți s-au intrecut taras si de-a busilea pe o distanța de 4,2195 m si au fost premiați cu inscrierea gratuita la ediția din 2037 a Maratonului Bucuresti.
Sambata, 6 aprilie, incepand cu ora 11.00, intr-un cort special amenajat in Parcul Izvor, a avutloc prima edițiea workshop-uluiEat.Train.Run,undespecialisti din diverse domenii (cardiolog, nutriționist, kinetoterapeut, psihoterapeut si antrenor de atletism)au dezbatut teme de interesreferitor la pregatirea necesara inainte de cursa, despre participarea la cursa si care au raspuns la intrebarile alergatorilor referitoare la stilul corect de viata si de alergare. Vorbitorii workshop-ului au fost Dr. Șerban Damian, nutriționist, Dr. Gabriel Tatu Chițoiu, cardiolog, Olga Udrea, psihoterapeut,Horațiu Dumitrescu, Personal Training Manager World Class Romania, Radu Restivan, antrenor alergare si Alina Bancila, Crucea Rosie si a fostmoderata de Sonia Argint Ionescu, realizator TV, fondatoarea doer.ro.
UNIQA Asigurari i-a fotografiat pe alergatorii la probele de 10km Individual, Stafeta si FamilyRun&Walk oferindu-le albume foto personalizate cu momentele din timpul evenimentului si ale cursei.
Albumele pot fi descarcate accesand adresa menționata pe numarul de concurs. Mai mult, imaginile fara watermark-uri si la rezoluție maxima vor fi putea fi achiziționate prin intermediul aceleiasi platforme, iar banii stransi vor fi donați Asociației Touched Romania.
S-au acordat premii in bani primilor 5 clasați pentru cursele competitive 10k individual (feminim + masculin), Ștafeta 2 x 5K si primilor 3 clasați din categoria persoanelor cu dizabilitați motorii (feminim + masculin) la Cursa Familiilor 3,5km plus cursa fotoliilor la 10K. Primele 3 familii finaliste cat si cele mai numeroase 3 familii participante la Cursa Famililor(1,5km/3,5km), alaturi de castigatorii cursei Adolescenților au primit premii oferite de Hervis, Volkswagen, abonamente World Class Romania si UNIQA Asigurari. De asemenea, s-au acordat premii in bani si echipamente sportive pentru primele 5 scoli si primele 5 licee cu cei mai mulți participanți.
Pe toata durata desfasurarii curselor, pe traseu au fost amenajate doua puncte de hidratare, doua de bureți si patru puncte de divertisment de unde alergatorii au fost incurajați cu muzica live.
Ambasadorii UNIQA Asigurari Bucharest 10k&FamilyRun care vor fi prezenți pe 7 aprilie din Parcul Izvor alaturi de familiile lor sunt: campioanele olimpice - Camelia Macoviciuc, Camelia Lupascu, Doina Ignat, Georgeta Damian Andrunache, Viorica Susanu, realizatorii radio-TV Eli Roman, Mihai Radulescu, Sonia Argint Ionescu, Mihai Gainusa, Ilinca Neacsu (Vandici), actorii Rares Florin Stoica si Diana Sar, bloggerul Adriana Matei (Hypewit). Duminica au alergat si participanții de la ediția a II-a a Exatlon de la Kanal D: Iulian Sorin Pitea, Ștefan Ionuț Floroaica, Cristian Corneliu Pulhac, Irina Gabriela Postolea si Alexandru Gabriel Nedelcu.
Evenimentul a fost transmis in direct pe website-ulwww.bucuresti10km.ro si pe pagina de Facebook www.facebook.com/Bucharest10km/. Pe langa vizualizarea imaginilor de start/sosire si premiere, au fost prezentate informații despre ceea ce s-a intamplat pe traseu, despre cauzele sociale pentru care s-aaleargat si despre personalitațile prezente in studioul mobil amenajat in Parcul Izvor.