Romania a facut doar egal cu Muntenegru, la capatul unui meci slab, terminat de elevii lui Contra in superioritate numerica. Pentru tricolori urmeaza luni meciul din deplasare cu Serbia. Sarbii au invins vineri Lituania in deplasare cu 1-0. Romania termina la egalitate cu Muntenegru, la capatul unei partide slabe. Singura veste buna a zilei ramane victoria echipei U-21, scor 2-1 in deplasare cu Portugalia.
Romania a debutat cu stangul in Liga Natiunilor, tricolorii remizand pe teren propriu cu Muntenegru, 0-0, intr-o partida disputata fara spectatori la Ploiesti. Cu o formula standard, echipa lui Contra a dezamagit impotriva Muntenegrului, care a avut nu mai putin de 6 absenti. Romania continua aventura din Liga Natiunilor luni, la Belgrad, cand tricolorii vor avea o misiune si mai grea. Echipa lui Contra da piept cu Serbia, echipa care a fost prezenta in vara la Mondialul din Rusia. Sarbii au debutat cu victorie in Liga Natiunilor, 1-0 in Lituania.

Serbia - Romania se joaca pe 10 septembrie, de la 21:45. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro si in direct pe Pro TV.

Ilie Dumitrescu a analizat prima partida a tricolorilor din Liga Natiunilor si l-a vazut pe Nicolae Stanciu singurul remarcat din echipa lui Contra.
- Stanciu e singurul care s-a ridicat la un nivel bun. In rest, foarte putini mi-au placut. Nici Chipciu nu mi-a placut, nu a facut diferenta cu nimic pe faza ofensiva. Pacat ca nu le-am pus probleme in ultimele 15 minute. Trebuia sa incercam sa-i surprindem pe margini, pentru ca pe axul central era foarte complicat, a declarat fostul mare jucator al primei reprezentative.

CONTEXT: In functie de rezultatele obtinute in Liga Natiunilor, Romania poate intra intr-o urna mai buna la tragerea la sorti pentru preliminariile EURO 2020. In plus, daca nu se califica din preliminariile clasice la EURO 2020, tricolorii mai pot avea o sansa la play-off, dar trebuie mai intai sa termine macar pe locul 2 in Liga Natiunilor, dintr-o grupa cu Serbia, Muntenegru si Lituania.

(Sursa: gsp.ro)