Simona Halep, numarul unu mondial, s-a calificat in turul secund la Australian Open, la capatul unei partide cu emotii. Reprezentanta noastra s-a impus cu 7-6, 6-1 in duelul cu favorita gazdelor, Destanee Aiava. Ceea ce se anunta o partida foarte usoara, in conditiile in care adversara ocupa locul 193 WTA, s-a transformat intr-o partida problematica pentru marea noastra campioana. Dupa ce in primul set nu a intrat in ritmul partidei decat pe final, in mansa secunda Simona a calcat stramb si s-a accidentat. Cu glezna bandajata, constanteanca a continuat si a etalat un joc bun. Totusi, exista semne de intrebare cu privire la conditia ei medicala.
- Nu am inceput bine meciul, dar am luptat. Mi-am zis ca trebuie sa cred in mine, pentru ca voi castiga meciul. Mi-am deschis terenul si totul a iesit bine. Am fost speriata de accidentare, pentru ca e glezna unde am mai avut probleme. Trebuie sa fac recuperare si sper totul sa fie in regula, a spus la final Simona.
In turul secund, Halep o va intalni pe Eugenie Bouchard, care a trecut in minimum de seturi, scor 6-3, 7-6, de Dodin. Pana acum, canadianca i-a iesit de trei ori in cale Simonei, sportiva noastra impunandu-se de doua ori. Singura victorie a lui Genie a venit in 2014, in semifinalele de la Wimbledon.
Halep este a treia reprezentanta a Romaniei calificata in turul al doilea la Australian Open, dupa Irina Begu si Sorana Cirstea. Mihaela Buzarnescu si Monica Niculescu au pierdut in primul tur, iar Ana Bogdan o va infrunta marti pe Kristina Mladenovic (Franta), in alt meci din runda inaugurala.

Sursa: digisport.ro