Sport.ro informeaza: In ce tur intra Viitorul si Steaua in Champions League, cati bani castiga si peste ce adversari pot sa dea
Viitorul a inceput deja pregatirile pentru Champions League. Hagi pregateste campania de transferuri inaintea debutului sau ca antrenor in cea mai importanta competitie a cluburilor. Viitorul va intra in turul 3 preliminar al Ligii, pe traseul campioanelor. Tot in turul 3 va juca si Steaua, insa pe ruta non-campioanelor. In cazul in care vor fi eliminate, ambele vor pastra sansa de a juca in grupele Europa League. Steaua si Viitorul intra automat in play-off-ul competitiei. Daca trec de turul 3 si intra in barajul pentru grupele Champions League, atunci cele doua au garantata calificarea cel putin in grupele Europa League. Chiar daca pierd, UEFA le distribuie automat in cea de-a doua competitie a sa ca importanta!

Lista adversarilor posibili pentru Viitorul:

- Olympiacos (Grecia)
- BATE (Belarus)
- Qarabag (Azerbaidjan)
- Malmo (Suedia)
- Celtic (Scotia)
- Ludogorets (Bulgaria)
- Salzburg (Austria)
- Maribor (Slovenia)
- Copenhaga (Danemarca)
- APOEL Nicosia (Cipru)
- Rijeka sau Dinamo Zagreb (Croatia)

Peste cine ar putea da Steaua:

- Dinamo Kiev (Ucraina)
- Ajax (Olanda)
- Brugge (Belgia)
- Plzen (Cehia)
- TSKA Moscova (Rusia)
Reteta financiara e si ea importanta. Si daca ies din turul 3 preliminar, cluburile noastre de liga se aleg cu 420 000 de euro. Eliminarea in play-off inseaman 3 milioane de euro, iar castigarea lui aduce doar doua, dar si bonusuri uriase in grupe. 12,7 milioane de euro e suma garantata pentru un loc in grupele UEFA Champions League! Urmeaza prime de 1,5 milioane de euro la victorie si 500 000 de euro la egal! O calificare istorica in optimi ar aduce inca 6 milioane de euro. 6,5 ar veni in sferturi, 7,5 in semifinale si cel putin 11 in finala. Castigatoarea ia chiar 15,5 milioane!

Sursa: Sport.ro