digisport.ro informeaza: Romania - Danemarca (21:45). Toate detaliile despre meciul decisiv de la Cluj. Echipele probabile
Toti ochii sunt pe meciul Romania - Danemarca, de la Cluj. Tricolorii pot reintra in cursa pentru Rusia 2018 cu o victorie. In caz contrar, sansele sunt minime si la un loc de baraj. Toate sperantele fanilor stau in atacanti. Claudiu Keseru si Denis Alibec trebuie sa sparga gheata, dupa 3 meciuri fara gol. Romania este pe locul 4 in grupa E, la doua puncte in spatele locului de baraj. Si daca rateaza a doua victorie de la instalare, Christoph Daum nu se gandeste la plecare.
- Daca o sa castigam, merit un contract pe 10 ani?, s-a intrebat selectionerul, atunci cand s-a vorbit despre posibilitatea de a fi inlocuit, in cazul unui esec.
- Ne asteapta un joc greu, un joc decisiv. Trebuie sa jucam foarte bine si sa castigam, a spus Vald Chiriches, cel care va purta banderola de capitan impotriva nordicilor.
- Suntem concentrati total, la maxim, pentru a obtine cel mai bun rezultat, a completat Daum.
Marea problema a nationalei ar putea fi cine marcheaza in poarta danezilor. Sunt deja 3 meciuri la rand fara gol pentru tricolori. Sperantele fanilor stau in Alibec si Keseru.
- La antrenamente am schimbat mereu atacantii, cu Alibec, cu Ivan, cu Bicfalvi, chiar si Popa s-a descurcat bine, a precizat Daum, care a recunoscut ca zilnic a luat in calcul posibilitatea de a-l titulariza pe Alibec.
In cele din urma, sunt sanse mari ca germanul sa inceapa cu Keseru ca nouar, intr-un sistem inedit, 3-4-1-2. Atacantul lui Ludogorets este cel care a marcat cele doua goluri cu care Romania a invins Danemarca cu 2-0 in ultimul joc direct, un amical disputat in noiembrie 2014, la Bucuresti. Surpriza pregatita de Daum nu e apreciata de toata lumea, Antrenorul campioanei, Marius Sumudica, are o alta parere.
- Eu as juca atat cu Alibec, cat si cu Budescu. E problema domnului Daum daca nu va juca niciunul. El stie cel mai bine ce are de facut in continuare. Sper ca macar sa joace Sapunaru, a spus Sumudica.
Alibec nu a mai jucat la nationala de cand s-a accidentat cu Albania, la Euro 2016.

ECHIPELE PROBABILE

Romania: Tatarusanu - Sapunaru, Chiriches, Tosca - Benzar, Razvan Marin, Pintilii, Latovlevici - Stanciu - Chipciu, Keseru
Antrenor: C. Daum
Danemarca: Schmeichel - Kjaer, Christensen, Vestergaard - Ankersen, Wass, Kvist, Durmisi - Eriksen - N. Jorgensen, Cornelius
Antrenor: A. Hareide
Sursa: digisport.ro