Digi24.ro informeaza: Manchester City - Steaua 1-0 | Rezultat onorabil pentru romani
Steaua a parasit miercuri seara Liga Campionilor. Sansele sa intoarca rezultatul din primul tur al play-off-ului cu Manchester City erau de domeniul fantasticului, insa romanii au iesit cu fruntea sus din competitie. Dupa dezastrul de la Bucuresti, atunci cand elevii lui Pep Guardiola s-au impus cu 5-0, Steaua a pierdut doar cu 0-1 returul de la Manchester. Laurentiu Reghecampf isi propusese chiar sa nu piarda in Anglia, dupa esecul dur de la Bucuresti, scor 0-5.Tehnicianul si-ar fi dorat ca Steaua sa marcheze macar un gol in dubla mansa cu echipa lui Pep Guardiola.
- Nu ma bucura rezultatul. Am discutat cu jucatorii sa aiba mai mult curaj, pentru ca stiam ca cei de la City vor miza pe multi jucatori de plan secund. Ar fi trebuit sa avem mai mult curaj, sa marcam macar un gol, a spus Reghecampf, la finalul meciului.
Antrenorul Stelei a dezvaluit care este acum obiectivul ros-albastrilor in UEFA Europa League.
- Important acum e sa avem o grupa din care sa ne putem califica in primavara europeana. Nu am ce sa va spun despre ofertele jucatorilor, in masura in care patronul va accepta sa se desparta de un jucator sau altul, trebuie sa ne reconsideram pozitia. Am un lot bun, sunt jucatori de valoare care pot face fata, a mai afirmat Reghecampf, citat de digisport.ro.
La finalul partidei de pe Etihad Stadium, antrenorul Pep Guardiola si-a felicitat echipa, despre care a spus ca a fost net superioara in ambele manse.
- Am facut doua meciuri foarte bune si cu siguranta suntem pregatiti de Liga Campionilor. Jucatorii si clubul o merita. Am fost echipa mai buna la Bucuresti si am fost echipa mai buna in aceasta seara. Este ziua in care sarbatorim calificarea noastra in Liga Campionilor. Felicitari tuturor!, a declarat Guardiola, potrivit digisport.ro.
Tehnicianul de 45 de ani s-a aratat insa nemultumit de faptul ca elevii sai nu au reusit sa desfaca apararea echipei lui Laurentiu Reghecampf in prima repriza.
- Ei au avut 10 jucatori in spatele mingii, asa ca nu e usor. Am atacat cu mai multa intensitate in repriza a doua. Au fost prea multi jucatori in spatele mingii in prima repriza si nu am luat deciziile corecte. Ii aveam pe Stones, Kolarov si Fernando impotriva unui singur jucator. Nu avea sens. In repriza a doua, am fost mult, mult mai buni. Adversarii nostri nu au facut pressing avansat, au preferat sa ramana in spate, astfel ca a trebuit sa deschidem spatiile, iar in repriza a doua ne-am descurcat mult mai bine, a explicat Guardiola.
Unicul gol al partidei de la Manchester a fost marcat de Fabian Delph in minutul 56. Calificarea a fost decisa in prima mansa, castigata cu 5-0 de Manchester City pe Arena Nationala din Bucuresti. Echipa antrenata de Laurentiu Reghecampf va juca in aceasta toamna in grupele Europa League, scrie Agerpres.Steaua a inceput returul play-off-ului fara cel mai valoros jucator al sau, Nicolae Stanciu, lasat pe banca de rezerve, la fel ca Adrian Popa si portarul Florin Nita, cel mai bun fotbalist al echipei bucurestene in tur.Antrenorul lui City, Pep Guardiola, a menajat mai multi fotbalisti, printre care Sergio Aguero, autor al unei triple in tur, dar si cel care a ratat si doua penalty-uri. Joe Hart a fost in poarta cetatenilor pentru prima oara in acest sezon iar presa engleza scrie ca, foarte probabil, si pentru ultima oara. Portarul lui City este aproape de un transfer.Intr-o prima repriza plictisitoare, City nu a amintit deloc de evolutia stralucitoare din tur. Gazdele au avut o ocazie buna in minutul 25, cand Cojocaru a aparat reluarea lui Nolito.La 8 minute dupa pauza, Reghecampf i-a trimis in teren pe Stanciu si Popa, care nu au reusit insa sa iasa prea mult in evidenta. Cojocaru si-a salvat echipa in minutul 55, in fata lui Delph, intr-o perioada in care City a accelerat. Acelasi Delph a deschis scorul un minut mai tarziu, cu o lovitura de cap din careul mic.In minutul 70, Stanciu a trimis bine din lovitura libera, dar Hart a respins. La cornerul ce a rezultat, a fost randul lui Tudorie sa fie periculos, Hart intervenind insa din nou.Cel mai important lucru, din punct de vedere al echipei noastre, este acela ca meciul de pe Etihad Stadium poate fi ultimul pentru Nicusor Stanciu (23 de ani) in tricoul ros-albastrilor. Decarul vicecampioanei este dorit de o grupare din Premier League, care, potrivit lui Gigi Becali, trebuie sa dea azi un raspuns daca este de acord cu pretentiile bucurestenilor: 10 milioane de lire sterline. Ilie Dumitrescu, expert Digi Sport, a dezvaluit, prezent in cadrul emisiunii Fotbal Club, de la Digi Sport, ca Stanciu este dorit de un club din Anglia, dar ca nu este vorba despre Southampton.
- Nu este vorba despre niciun fond de investitii, este vorba despre un club din Anglia. Nu va pot da detalii mai multe. Insa pot spune ca nu este vorba despre Southampton si ca este un club puternic din Premier League. Nici Tottenham nu este, a spus Dumitrescu. Fostul mare atacant al Stelei a mai dezvaluit ca a purtat, intr-o seara, o discutie mai lunga prin telefon cu finantatorul Stelei, atunci cand a aflat si mai multe amanunte legate de acest posibil transfer.
Sursa: Digi24.ro