AmosNews inforrmeaza: EURO 2016: HAZARD-ul fotbalului: marea favorita, Belgia, surclasata de o provincie britanica
Cea mai mare surpriza (de pana acum) a editiei. Multi se gandesc deja la o finala Walles - Islanda Tara Galilor a oferit una dintre cele mai mari surprize din istoria Campionatului European si s-a calificat in semifinalele competitiei, unde va intalni Portugalia. Galezii au castigat cu Belgia, scor 3-1, dupa un meci in care Nainggolan a deschis scorul pentru echipa lui Wilmots, dar golurile marcate de Ashley Williams, Robson-Kanu si Vokes au facut posibila o performanta istorica.
De departe marea favorita a acestei editii a Europenelor de fotbal, Belgia nu dadea semne ca s-ar putea impotmoli in drumul sau spre finala. O purta colectia de jucatori de exceptie raspanditi pe la cele mai mari (si mai bogate ) cluburi europene si plasarea sa de catre FIFA in fruntea clasamentului global al performantelor. Desi a debutat cu stangul - observatorii au pus esecul din prima intalnire , cu Italia, pe seama unei necesare asezari si echilibrari a echipei - nimeni nu dadea vreo sansa echipei lui Bale - unicul superjucator galez - in fata lui Hazard , DeBruynne, Courtois, Neingollan si Lukaku. Dealtfel, belgienii aveau pe banca inca o echipa de aproximativ aceeasi valoare cu cea din teren. De partea cealalt, Bale incerca sa-si puna supertalentul in slujba echipei, trudind din greu pe tot terenul cu modestia care ii este caracteristica. La 20 de kilometri de Belgia, la Lille, pe un stadion invadat de suporterii diavolilor rosii (de data asta echipati in alb) Belgia a inceput in forta cu un superb gol al lui Neingollan care parea sa anunte un galop de sanatate. Spre surprinderea generala, lucrurile nu au stat de loc asa. Cu un splendid efort de echipa, galezii au reusit sa egaleze, sa ia conducerea si sa-si consolideze victoria prin golurile marcate de Ashley Williams, Robson Kanu si Vokes, intre care cel al lui Robson Kanu a fost o capodopera, acesta eliminand printr-o fenta rotativa patru adversari. Ce este absolut remarcabil este ca aceasta echipa galeza este extrem de compozita si te intrebi ce au cautat pe langa Bale, jucatori din divizii inferioare sau chia fara contract. Forta lor a constat insa intr-un admirabil spirit de echipa si printr-o determinare greu de imaginat.
La o zi distanta, cele doua mari staruri ale lui Real Madrid s-au calificat pentru semifinala care ii va pune fata in fata in maniere complet diferite: Cristiano Ronaldo prin sansa loteriei penalty-urilor, iar Gareth Bale printr-un splendid efort dublat de tehnicitate si devotament.