stiri.tvr.ro/Iordanescu: Meciul cu Insulele Feroe nu este o formalitate. Ne trebuie determinare
Selectionerul Anghel Iordanescu sustine ca meciul Romaniei cu Insulele Feroe, de duminica, va fi mai dificil decat o anunta calculele hartiei. El si-a exprimat speranta ca elevii sai sa decida soarta partidei cat mai repede posibil.
Meciul Romania - Insulele Feroe, de la Ploiesti, va fi transmis in direct duminica de TVR 1 si TVR HD, incepand cu ora 19:00.

LOTUL ROMANIEI PENTRU MECIUL CU INSULELE FEROE
- Echipa nationala conduce grupa si ne dorim ca la finalul acestei saptamani sa ne consolidam pozitia. Principala noastra problema ar fi sa ne concentram la acest meci. Trebuie sa tratam jocul cu Feroe cu toata seriozitatea si trebuie sa ne impunem cat mai repede. Meciul cu Feroe trebuie castigat, nu va fi o simpla formalitate. Va trebui sa abordam jocul cu multa concentrare, Feroe are 11 jucatori care evolueaza in strainatate. Trebuie sa dam dovada de determinare si sa rezolvam jocul cat se poate de repede. Nu uitati ca in 1993 - la meciul meu de debut pe banca tehnica a nationalei, scor 4-0, in deplasare -, s-a scris ca jucam cu o echipa alcatuita din bucatari si ospatari. Acum avem un adversar ce reuneste 9 jucatori care sunt la cluburi din Danemarca, unul din Scotia si unul din Norvegia. Este o echipa care a batut Grecia la ea acasa, iar eu am vazut meciul cu Grecia de 3 ori. Nu poate fi o echipa care se preda din start, o echipa care a pierdut cu Ungaria 1-0 in Feroe. Dar, daca o sa vedeti meciul, o sa vedeti ca Feroe a dominat prin asezare si posesie, ca Feroe a dominat echipa Ungariei, a spus Anghel Iordanescu luni, intr-o conferinta de presa.
De asemenea, selectionerul a vorbit atat despre problemele administrative pe care le intampina jucatorii din Liga I, cat si despre numeroasele accidentari suferite de tricolori in ultima perioada.
- Principala noastra problema este ca jucatorii de valoare de la nationala Romaniei au probleme la echipele lor de club. Daca vorbim despre fotbalul din tara noastra, o problema extrem de serioasa este insolventa cluburilor. Jucatorii trebuie sa aiba liniste si siguranta. Cred ca trebuie lansat un pachet de legi care sa ajute fotbalul din tara noastra. Razvan Rat are o problema de sanatate si nu stim daca vom putea conta pe el. Sinmartean e racit. Dragos Grigore e si el accidentat, o lovitura puternica in coasta. Torje acuza o miozita. Prepelita, o lovitura puternica, de aceea a si fost schimbat la ultimul meci al Stelei. Adaugati problemele pe care le avem cu Ciprian Marica, unul dintre capitanii echipei, apoi Bogdan Stancu, Ciprian Tatarusanu, care in momentul de fata nu face nici antrenament specific, dupa cum ne-a anuntat Fiorentina. Apoi Tamas, care era in atentia mea, il urmaream. Eric Bicfalvi s-a accidentat si el si medicul mi-a spus ca nu poate fi luat in calcul pentru acest meci. M-am gindit si la Sapunaru, il astept, dar este accidentat. Niciodata nu scapam de problemele medicale, a mai adaugat Anghel Iordanescu.

Alte declaratii:
- Costel Pantilimon: Ne bucuram mult ca Mircea Lucescu o sa fie alaturi de noi. Este un om de mare valoare, cu performante mari in afara Romaniei. El ne ofera ceva din experienta sa si astfel ne ofera un plus de incredere. Cand am inceput, am crezut ca echipa Greciei e una dintre principalele favorite. In momentul de fata, eu zic ca daca ne continuam parcursul bun putem sa nu ne mai uitam in spate. Calificarea depinde doar de noi, suntem intr-un moment bun si sper sa continuam asa pana la finalul campaniei.
- Vlad Chiriches: "Trebuie sa fim pregatiti mental la meciul cu Feroe si sa avem entuziasm la ora meciului. Nu este bine ca nu joc la formatia mea de club. La echipa nationala de fotbal a Romaniei sunt insa concentrat suta la suta. Acum ma gandesc doar la meciul cu Insulele Feroe. Suntem pe primul loc si nu trebuie sa ne gandim la rezultatele celorlalte echipe. Trebuie sa ne gandim la noi, la jocul nostru din fiecare meci.
- Mihai Pintilii: Imi doresc mult sa obtinem toate cele trei puncte puse in joc la meciul cu Insulele Feroe. Romania are o echipa omogena si este bine plasata in grupa pentru Euro 2016. Multi jucatori din echipa nationala se afla la apogeul carierei lor. Este bine ca nu depindem de nimeni, pentru calificarea noastra la turneul final.
- Adi Popa: Noi suntem principala noastra contracandidata. E foarte bine ca nu depindem de nimeni, suntem pe primul loc. Iar asta e cel mai important.

Clasamentul grupei F:
1. ROMANIA 4 3 1 0 6-1 10
2. Irlanda de Nord 4 3 0 1 6-3 9
3. Ungaria 4 2 1 1 4-3 7
4. Finlanda 4 1 1 2 4-5 4
5. Insulele Feroe 4 1 0 3 2-6 3
6. Grecia 4 0 1 3 1-5 1

Programul jocurilor din grupa F a preliminariilor Euro 2016:
- 7 septembrie 2014: Grecia - Romania: 0 - 1, Insulele Feroe - Finlanda 1 - 3, Ungaria - Irlanda de Nord: 1 - 2
- 11 octombrie 2014: Romania - Ungaria: 1 - 1, Finlanda - Grecia: 1 - 1, Irlanda de Nord - Insulele Feroe:2 " 0
- 14 octombrie 2014: Finlanda - Romania: 0 - 2, Insulele Feroe - Ungaria: 0 - 1, Grecia - Irlanda de Nord:0 " 2
- 14 noiembrie 2014: Romania - Irlanda de Nord: 2 - 0; Grecia - Insulele Feroe: 0 - 1; Ungaria - Finlanda:1 " 0
- 29 martie 2015: Romania - Insulele Feroe, Ungaria - Grecia, Irlanda de Nord " Finlanda
- 13 iunie 2015: Irlanda de Nord - Romania, Finlanda - Ungaria, Insulele Feroe " Grecia
- 4 septembrie: 2015: Ungaria - Romania, Grecia - Finlanda, Insulele Feroe - Irlanda de Nord
- 7 septembrie: Romania - Grecia, Irlanda de Nord - Ungaria, Finlanda - Insulele Feroe
- 8 octombrie 2015: Romania - Finlanda, Irlanda de Nord - Grecia, Ungaria - Insulele Feroe
- 11 octombrie 2015: Insulele Feroe - Romania, Grecia - Ungaria, Finlanda - Irlanda de Nord