Romania este statul UE cu cele mai multe decese cauzate de accidentele in trafic, mentioneaza ultimul studiu al Comisiei Europene despre sanatate publica. De patru ori mai multi romani decat britanici mor anual in trafic. Suntem urmati de Polonia, Lituania si Croatia.
Din 2009 pana in 2012, accidentele rutiere mortale au scazut in Romania, dar prea lent comparativ cu celelalte tari europene. In ultimul deceniu, in Romania scaderea accidentelor rutiere mortale a fost de 24%, de doua ori mai putin decat scaderea inregistrata in medie in UE.
Tinerii sunt cel mai frecvent implicati in accidente mortale, cu un varf de risc intre 15 si 24 de ani. Barbatii sunt mult mai frecvent victimele accidentelor rutiere decat femeile. Studiul citat mentioneaza ca cele mai multe accidente rutiere pot fi prevenite prin imbunatatirea drumurilor si respectarea masurilor de siguranta rutiera. In timp ce Lituania este oferita drept exemplu pozitiv pentru o scadere accelerata a ratei accidentelor rutiere mortale, Romania alaturi de Malta, Croatia si Bulgaria este trecuta la capitolul negativ al tarilor unde frecventa acestor accidente scade prea incet.
Sursa : InfoBrasov