digi24.ro: ROMANIA - UNGARIA. Nationala a trecut pe langa o victorie mare
ROMANIA - UNGARIA 1-1

Tricolorii au terminat la egalitate meciul cu Ungaria, dar raman in carti pentru calificarea la Euro 2016. Cu o victorie, nationala lui Piturca s-ar fi distantat la 6 puncte de nationala tarii vecine.

Declaratiile antrenorilor:

- "Ungurii nu au avut ocazii de poarta pana la lovitura libera, care eu cred ca a fost un fault inexistent. Le-am si spus baietilor ca mai avem nevoie sa marcam al doilea lea gol ca sa fim siguri de victorie. Din pacate nu am reusit acest lucru", a declarat selectionerul Victor Piturca dupa meci.

- "Nu m-a surprins cu nimic Romania. Apararea s-a retras mai mult decat am calculat noi. Nici la primul gol nu au fost in superioritate, deci, nu ne-au surprins cu nimic", a declarat Pal Dardai, selectionerul Ungariei.

Romania a inceput perfect partida cu Ungaria. Lucian Sanmartean a fost regizorul nationalei in prima repriza. Mai intai i-a pasat excelent lui Rat, iar acesta a centrat pentru Rusescu, dar ungurii au indepartat pericolul. Goian nu a prins decat 4 minute din meciul de pe National Arena. A iesit accidentat si a fost inlocuit cu Gardos. Sanmartean nu a pierdut nicio minge in prima jumatate de ora. Mijlocasul Stelei a colaborat bine cu Chipciu, dar niciun jucator roman nu era in fata portii. Maxim a primit apoi mingea intr-o pozitie foarte buna, dar a tras peste poarta. Ungurii nu au avut nicio faza periculoasa in primele 30 de minute de joc, in schimb Sanmartean s-a remarcat printr-o cascada de driblinguri in fata celui mai bun jucator al maghiarilor, Balas Dzudzsak. Oaspetii au avut un gol anulat corect pentru ofsaid. Tricolorii au deschis scorul chiar inainte de pauza. Lucian Sanmartean i-a dat o pasa geniala lui Rat, care a centrat perfect pentru reluarea lui Raul Rusescu, aflat la primul gol la nationala.
In repriza a doua, jocul Romaniei nu s-a mai legat. Rusescu a trimis inca o data mingea in poarta, insa reusita i-a fost anulata pentru offside. Ungaria a egalat dupa o faza fixa. Capitanul Dzudzsak l-a invins pe Tatarusanu din lovitura libera. Tricolorii nu au mai avut forta sa revina. Mai mult decat atat puteau sa mai primeasca un gol. Nikolic a ratat o mare ocazie in minutul 87. Rezultatul a ramas neschimbat pana la final 1 la 1.
Romania a acumulat patru puncte in grupa F a preliminariilor. Tricolorii joaca marti in deplasare cu Finlanda.