Columbia - Grecia 3-0, in primul meci din Grupa C a campionatului mondial din Brazilia. Columbia - Grecia 3-0, golurile fiind marcate de Armero (5), Gutierrez (58) si James Rodriguez (92).
Nationala Columbiei a fost surpriza cea mare in calificarile sud-americane, pe care le-a terminat pe locul secund, dupa Argentina. Pregatti de argentinianul Jose Pekerman, columbienii pornesc plini de entuziasm acest turneu final. In primul rand pentru ca fac parte dintr-o grupa accesibila, apoi pentru ca valoarea echipei le da mari sperante pentru fazele superioare ale Mondialului.
In lipsa golgheterului Radamel Falcao, nerefacut dupa accidentarea de la genunchi, Columbia are alti jucatori de certa clasa, ca Armero, Martinez, Bacca, Zuniga, Cuadrado, Guarin, Rodriguez, Ibarbo sau Ramos.
Elenii, in schimb, formeaza aceeasi echipa defensiva, artagoasa, cicalitoare, care joaca doar pe contraatac, exact stilul cu care ne-au obisnuit si cu care ne-au invins in barajul pentru CM. Cu Karagounis si Katsouranis la ultima competitie majora din cariera lor, grecii pot fi, din nou, una dintre suprizele Mondialului.
Columbia: Mondragon - Armero, Zapata, Yepes, Zuniga - Quinero, Rodriguez, Guarin, Cuadrado - Bacca, Martinez
Grecia: Karnezis - Vyntra, Torosidis, Papastathopoulos, Holebas - Karagounis, Katsouranis , Maniatis - Salpingidis, Mitroglu, Samaras
Arbitri: Mark Geiger (SUA) - Mark Sean Hurd (SUA), Joe Fletcher (Canada) - Alireza Faghani (Iran)