fitness-nutritie.ro: Cele mai sanatoase bauturi naturale existente

Ti-e sete? Inlocuieste bauturile carbogazoase si sucurile din comert cu una dintre celemai sanatoase bauturi naturale din lume!
Iata care sunt acestea:

Apa
Intrucat fara ea nu putem trai, trebuie sa bem mai multa apa decat orice alta bautura. Bea aprox. 40 ml. de apa / kc. / zi. Nu uita ca atunci cand consumi alcool si cafea, sa bei mai multa apa pentru a evita deshidratarea. Pe langa hidratare, apa asigura digestia, ajuta la eliminarea toxinelor din organism, fiind o componenta esențiala a sangelui. Daca te-ai plictisit de apa fara gust, poți adauga cateva felii de lamaie/castravete sau cateva crengute de menta proaspata.

Suc de rodie
Sucul de rodie contine o multime de antioxidanti care previn inflamatiile, bolile de inima, cancerul, imbatranirea prematura, etc. Asadar, iti recomandam sa bei un pahar de suc de rodie pur / zi.

Suc de legume
Fa o salata de legume crude (salata verde, spanac, varza, morcovi, castraveti, telina, etc.). Acum, pune-o in blender, adauga putina apa si savureaz-o! Genul acesta de sucuri curata foarte bine tractul digestiv, detoxifiaza, reduce inflamatia si alcalinizeaza pH-ul organismului.

Kefir
Kefirul este foarte bogat in probiotice, vitamine si minerale. Alege kefirul slab, neindulcit.

Ceai de ghimbir
Acest ceai reduce problemele digestive, amelioreaza durerile provocate de artrita, previne cancerul si lista beneficiilor nu se incheie aici. Poti citi aici mai multe detalii despre ghimbir. Se pot bea 1-2 cani de ceai / zi (1 lingurita ghimbir proaspat ras la 1 cana de apa).

Suc de sfecla rosie
Sucul de sfecla ajuta la scaderea tensiunii arteriale, la cresterea rezistentei in fata bolilor, mai multe beneficii poti citi aici. Taie sfecla cubulete (fara a o decoji) si paseaz-o in blender, adaugand putina apa.

Suc de struguri negri
Mustul este plin de antioxidanti care reduc riscul de formare a cheagurilor de sange, a bolilor de inima si reduc nivelul colesterolului. Retine, insa, acestea contin destul de multe calorii, asa ca bea cu moderatie (1 ceasca pe zi)

Limonada
Aceasta bautura revigoranta are foarte multe beneficii pentru organism, despre care poti citi aici. De retinut: prepara limonada in blender pentru a nu pierde nimic din pulpa fructului. Poti indulci cu miere naturala si poti adauga cateva frunze de menta proaspata si gheata.

Smoothie-uri
Ai pofta de un milkshake de la fast-food? Uita de el si prepara-ti acasa o bautura mult mai buna, plina de vitamine si fibre, perfecta pentru gustare sau pentru micul dejun. Exemplu de smoothie: fructe de padure, banana, iaurt slab neindulcit, un strop de lapte slab. Se prepara in blender. Pentru un plus de fibre, poti adauga 1 lingurita de seminte de in.