GSP: Felicitari, 5IMONA! ' Un wallpaper special, dedicat performantei istorice bifate de Simona Halep!

Oficial, Simona Halep a devenit, incepind de azi, numarul 5 mondial, cea mai buna performanta din istoria tenisului feminin romanesc!
In varsta de 22 de ani, Simona Halep intrece castigatoare de Grand Slam, precum Maria Sarapova sau Petra Kvitova, sau jucatoare importante precum Angelique Kerber sau Jelena Jankovici.
"Sunt cea mai buna jucatoare de tenis din Romania, dar doar in ceea ce priveste clasamentul mondial. Scopul meu insa este sa castig un titlu de Mare Slem si atunci poate o sa fiu cea mai buna pentru ca Virginia Ruzici a cistigat la Roland Garros", explica Simona Halep la Indian Wells, acolo unde a bifat faza semifinalelor.
Saltul de pe 7 pe 5 face ca ea sa le depaseasca pe jucatoarele din Romania care au reprezentat reperele la care ne-am raportat atitia ani. Virginia Ruzici a fost prima, ea ajungind pina pe opt in 1979, iar Irina Spirlea a fost pe 7 in 1997.
In 2013, dupa turneul de la Indian Wells, Simona era pe locul 56, acum ea va fi pe 5, inregistrind in 12 luni un salt incredibil de 51 de locuri.

- 13 semifinale a disputat romanca in cariera ei de pana acum, dintre care 10 castigate
- 7 turnee a cistigat Simona Halep in toata cariera