Soci 2014: Clasamentul pe medalii dupa 5 zile de concurs

Miercuri, 12 februarie, la Olimpiada de iarna de la Soci s-au acordat 6 titluri olimpice.

In prima finala a zilei, cea de coborare in concursul feminin la schi alpin, s-a inregistrat primul caz de egalitate intre doi sportivi pe primul loc. Slovena Tina Maze si elvetianca Dominique Gisin au terminat in acelasi timp, castigand medaliile de aur, iar bronzul a revenit elvetiencei Lara Gut.
Neamtul Eric Frenzel a fost al doilea medaliat cu aur azi, in proba de Gundersen 10 km la combinata nordica, urcand Germania pe primul loc in clasamentul pe medalii. Japonezul Akito Watabe a luat argintul, iar norvegianul Magnus Krog - bronzul.
Olanda a castigat al patrulea aur la Soci, in proba de patinaj viteza la 1000 de metri masculin, prin Stefan Groothuis. Denny Morisson din Canada si campionul olimpic de la 500 metri, olandezul Michel Mulder au completat podiumul.
Rusia a cucerit a doua medalie de aur la Soci si tot la patinaj artistic. In concursul de perechi campioni olimpici au devenit Tatiana Volosozhar si Maxim Trankov. Compatriotii lor, Ksenia Stolbova si Fiodor Klimov, au obtinut medalia de argint, iar bronzul a revenit perechii din Germania Aliona Savchenko si Robin Szolkowy.
In proba de dublu la sanie s-a impus echipajul german Tobias Arlt si Tobias Wendl. Fratii Andreas si Wolfgang Linger din Austria au cucerit medalia de argint, iar bronzul l-au luat fratii Andris si Juris Sics din Letonia.
Kaitlyn Farrington din SUA a obtinut medalia de aur la snowboard in proba feminina de Halfpipe. Australianca Torah Bright si americanca Kelly Clark au luat argintul, respectiv, bronzul.
Dupa 5 zile de concurs la Olimpiada de la Soci, in clasamentul pe medalii conduce Germania care are in palmares 6 titluri dintr-un numar de 8 medalii. Norvegia, Canada si Olanda au cate patru medalii.
Joi, 13 februarie, la JO de la Soci in joc sunt puse 6 seturi de medalii.

Sursa: Radio Chisinau