Dan Dumitrescu (Jurnalul National) : Steaua se dezintegreaza cu dezinvoltura de capcaun

Calicia fotbalului nostru performeaza chiar si in pauza competitionala. Transferurile care in urma cu ani aveau ceva din strigarea reusitei au devenit doar o anosta negustorie de taraba. Livram la export cu mare greutate, la pret de marca neinregistrata, si importam fel de fel de parcati prin haltele finalurilor de cariera. Nici pe traseismul intern nu mai intalnesti atractiile de altadata. Fiindca miracolele refuza sa apara in lucrarea neghioaba din zona de selectie si instruire a fotbalului juvenil. Cred ca iarna 2013 - 2014 devine, in materie de transferuri, cel mai de jos reper. Cel mai de jos, dar nu definitiv. Perspectiva se contureaza si mai amenintator.
Micutii campionatului traverseaza pauza competitionala intr-o discretie totala. Informatiile care mai anima cat de cat peisajul media atarna doar de fudulii conjucturali ai clasamentului. Un clasament care, in partea sa superioara, este cu mult mai strans decat ceea ce se pronostica la debutul competitiei. Astra si Petrolul s-au asezat deasupra Stelei beneficiind, ce-i drept, de restantele bucurestenilor. Dar, chiar si asa, surpriza unui nebanuit echilibru functioneaza. Numai ca nu este o vorba de vreo surpriza placuta. Fiindca Astra si Petrolul nu-si justifica pretentiile de frunte prin jocuri care sa fi rupt gura targului. Nu. Steaua este echipa care plonjeaza tot mai convingator in mediocritatea competitiei. Steaua este echipa care pare ca se dezintegreaza cu dezinvoltura de capcaun. Afirmatia are sustinerea ravasirii pe care o inregistreaza lotul stelist.
Astra a mutat destul de echilibrat in aceasta iarna. Perspectiva castigarii unui titlu, oricat de subreda ar fi ea, ii da tarcoale lui Ioan Niculae. Ii stimuleaza fudulia si il determina, probabil, sa acorde mai multa atentie meseriasilor. Petrolul a acceptat transferurile unei teribile galagii. Decontul acestui spectacol pietar face insa echilibristica pe lama de cutit. Steaua nu bifeaza insa nicicum promisiunea vreunei ascensiuni. Echipa care era creditata cu forta de a calari dezinvolt campionatul ramane doar in amintire. Echipa pe care Gigi Becali o incropise atunci cand putea comunica liber cu sfatuitori competenti si de buna credinta se risipeste. Se risipeste doar in avantajul conjuncturalilor care paraziteaza acest club. Mihai Stoica ramane acelasi statornic comisionar al solutiilor falimentare. Iar Laurentiu Reghekampf ramane mai mult sot decat antrenor.