"Din nefericire, exista un risc care nu a putut fi observat atunci cand pacientul era in coma artificiala, acela ca Schumacher sa se afle intr-o stare vegetativa persistenta", a spus medicul in presa germana, citat de ziare.com.
Starea vegetativa persistenta (PVS - persistent vegetative state) se traduce prin lipsa activitatii mentale constiente din cauza unor leziuni a emisferelor cerebrale. Totusi, pacientul si-ar pastra reflexele, precum si ciclul normal a starilor de veghe si de somn.
Medicii francezi care se ocupa de starea lui MICHAEL SCHUMACHER au anuntat ca acesta a reactionat la masura reducerii sedativelor puternice care il mentineau in coma artificiala. Este insa vorba de reflexe obisnuite, care nu exclud starea vegetativa persistenta.
Medicii din Grenoble efectueaza o multime de teste pentru a afla daca MICHAEL SCHUMACHER are activitate cerebrala constienta sau nu.
MICHAEL SCHUMACHER s-a accidentat grav pe 29 decembrie 2013, atunci cand a cazut pe o partie de schi din Meribel (FRanta). MICHAEL SCHUMACHER s-a lovit cu capul de o stanca, fiind transportat la spital in stare critica. Mai bine de o luna MICHAEL SCHUMACHER s-a aflat in coma, medicii incercand sa-l stabilizeze inainte de a incepe procesul de recuperare.
MICHAEL SCHUMACHER a avut nevoie si de trei operatii pe creier, pentru a reduce presiunea intracraniana si pentru a elimina anumite hematoame care ii puneau viata in pericol.