blogsport.gsp.ro: Popescuu! Hagiiii! Ilieee! Intrati pe teren! Incepeti, frate, meciul vostru! (Autor: Decebal Radulescu)

Niciodata n-am auzit sau n-am vazut atatea atacuri la Generatia de Aur. De 16 ani sint jurnalist si o singura data in toata perioada asta l-am citit pe Traian Ungureanu cu un text dur la adresa lui Hagi. Dar doar atat. Bineinteles ca nici un cuvant din articol nu cobora limita bunului simt. De altfel, nici nu mai era nevoie sa spun asta.
Azi, lucrurile stau cu totul altfel. Ciuclii, miticii, burlenii s-au transformat in atacatori din interes. Numai ca tintele lor sunt prea sus pentru cine sunt, de fapt, ei. Şi, pana la urma, poti spune ce vrei intr-o lume civilizata, dar nu sa jignesti. Nu pe Hagi, nu pe Popescu, nu pe Ilie Dumitrescu, nu pe Dan Petrescu, pe nimeni din Generatia de Aur. Ei ne-au scos in strada. Generatia noastra de 40 de ani va muri, probabil, si nu va mai apuca vreodata performante ca ale lor. I-am uitat prea rapid. Da! Stiu! Imi ziceti repede ce are una cu alta? Are! Toata lumea face, chipurile, o delimitare intre carierele lor si ce sunt azi. E falsa si lasa aceasta judecata. Ei au jucat la Mondialul din ‘94. Azi tot ei sunt, dar mai incaruntiti. Daca erau numai analfabeti asa cum spune domnul de la Juventus, azi nu-i stia nimeni. Nu mai vorbeam de ei.
Intrebarea e, de fapt, cu totul alta. Cine e domnul de la Juventus? Stringe gunoaiele dintr-un sector al Bucurestiului si-l perie pe Iordanescu pentru vreun interes, desi fostul antrenor n-ar fi avut nevoie. E foarte bine ca ar putea avea o afacere cu statul, dar, pe de alta parte, e adevarat si ca toata lumea se pricepe la fotbal, nu la strans gunoaie. Dragomir a devenit jurnalist de cand nu mai face parte din sistem. A devenit un personaj spumos. Simpatic. Si face faulturi dure la generatia lui Hagi si Popescu. De ce? Luat de-a fir a par, Dragomir, care a fost militian si le-a turnat in pahare colegilor de la Securitate, a fost sef la Liga 17 ani. Fara vreun pic de substanta. A fost sustinut, probabil, si de domnul Ciuclea. Credeti ca Dragomir era analfabet? Eu zic ca nu. Dar nici din fotbal nu venea. Popescu, Hagi si ceilalti pot fi mai rau decat atat? In nici un caz. De unde vin ei, Hagi, Popescu, Dumitrescu si ceilalti, fotbalul din tara asta nu mai ajunge vreodata. Adalbert Kassai. Care a condus FRF cot la cot cu M. Sandu. Din chelner s-a facut ditamai baskanul la FRF. De 20 de ani. Chivu, Stelea, Dan Petrescu or putea sa faca lucrurile ceva mai bine ca el? Eu zic ca da. Sa ne intelegem. Nu vorbim de sfori trase! Vorbim de lucrurile serioase care pot fi facute de acum incolo.
Toate partile ar trebui sa joace corect. Nu cu chilotii in vine, asa cum fac contestatarii fotbalistilor, dar nici sa primesti palme biblice intorcand mereu obrazul celalalt. Pentru ca asta face echipa lui Popescu. Nu! Trebuie sa iasa, sa pareze loviturile. Gata! Hagiiii, Popescuuu, Iliiiieeeee! Daneeee!!!! Stelicaaa!!!! Intrati din nou in teren. A venit timpul sa inceapa meciul.