Dramatic: Un medic explica ce urmeaza pentru Michael Schumacher

Medicul Heinz-Peter Moeke, sef de departament la urgente in cadrul spitalului din Hamburg, a explicat ce se poate intampla pe viitor cu Michael Schumacher, fostul pilot de Formula 1 aflat in coma de 10 zile, in urma unui accident la schi.
Heinz-Peter Moeke susține ca neamtul de 45 de ani poate ramane in coma mult timp de acum incolo.
"Nu se stie exact cand un pacient revine din coma in mediul sau. Cand are starea de coma, el nu are ocupatie. La astfel de pacienti recuperarea merge foarte incet. Coma artificiala poate dura mai multe saptamani. Creierul poate fi atat de deteriorat, incat la trezire pacientul sa fie intr-o stare vegetativa. Iar aceasta poate persista ani, sau chiar zeci de ani", a declarat medicul german, citat de adevarul.ro.
Cum e tratat Schumacher
El a detaliat si tratamentul de care are si va avea parte fostul campion mondial de Formula 1.
"In afara de ajutorul dat de echipament, pacientul trebuie tratat ca un om normal. De exemplu, el trebuie spalat si barbierit. In plus, trebuie sa i se schimbe zilnic pozitia in pat, pentru a nu aparea inflamatii. Acest lucru se face cu ajutorul unei saltele speciale", a continuat Heinz-Peter Moeke.
Reputatul doctor a analizat si pericolele care pot agrava situatia lui Schumacher.
"Exista riscul unei pneumonii. E posibil ca reflexele pacientului sa nu mai functioneze, iar atunci plamanii se pot infecta. Dupa coma, poate aparea chiar un delir provocat de eliminarea medicamentului. In plus, pot aparea chiar confuzii, deoarece creierul nu mai poate filtra si indeparteaza toate substantele", a adaugat seful spitalului din Hamburg.

Sursa : DeCeNews