Cancelarul german Angela Merkel a suferit o fractura dupa ce a cazut la schi in timpul vacantei de Craciun, ceea ce a determinat-o sa anuleze mai multe intalniri prevazute a avea loc in aceasta saptamana, a anuntat luni purtatorul sau de cuvant, Steffen Seibert, citat de AFP.
"Cancelarul nu va putea sa-si onoreze intilnirile anuntate. Ea a suferit un soc important in timpul unei caderi la schi in timpul vacantei de Craciun si sufera de o fractura la bazin", a explicat Seibert, in timpul obisnuitei sale conferinte de presa.
Astfel, Angela Merkel nu se va mai deplasa in Polonia si nu va putea sa-l primeasca joi, la Berlin, pe premierul Luxemburgului, Xavier Bettel.
Tratamentul "necesita mai multa odihna la pat si sprijin la mers", a precizat purtatorul de cuvant. Potrivit acestuia, Merkel "este totalmente capabila sa munceasca si sa comunice. Ea va conduce de exemplu consiliul de ministri miercuri".
Purtatorul de cuvant nu a comentat prea mult circumstantele accidentului, care a avut loc la sfarsitul lunii decembrie, in Alpii din sudul Elvetiei, in regiunea Engadin, care gazduieste statiuni celebre precum precum Saint-Moritz sau Pontresina.
Acesta nu a precizat nici data exacta a accidentului, nici daca au fost implicate alte persoane.
Potrivit acestuia, insa, incidentul a avut loc "fara indoiala la o viteza redusa", o aluzie la dezbaterea legata de viteza pe care a avut-o fostul campion la Formula 1, Michael Schumacher, in momentul accidentului grav de schi pe care l-a suferit.
"La inceput, a crezut ca este vorba de o contuzie, chiar daca rana sa era foarte dureroasa, dar vineri a aflat de la medici ca este mai grav decat o contuzie si ca este vorba de o fractura. Drept urmare, a cerut sfatul medicilor pentru o vindecare optima", a subliniat acesta.
El a precizat ca Merkel a crezut ca este vorba de o contuzie, desi lovitura era foarte dureroasa. Vineri a aflat de la medici ca este vorba de o fractura.