Vesti BUNE: Romania poate avea o echipa in plus in Champions League! Cum arata clasamentul coeficientilor in acest moment!

Cehii de la Slovan Liberec au pierdut cu 1-2 meciul cu nemtii de la Freiburg, fiind depasiti chiar de echipa germana in clasamentul grupei. In acest moment, Sevilla, cu 8 puncte, si Freiburg, 6 puncte, sunt pe locurile care duc in primavara europeana. In ultima etapa, Slovan joaca la Estoril, iar Freiburg primeste vizita Sevillei.
Clasamentul coeficientilor ramane astfel neschimbat, iar Pandurii inca pot obtine puncte importante in grupe. Cehii trebuie, insa, sa rateze calificarea.
Chiar daca Steaua si Pandurii n-au impresionat anul acesta in cupele europene, coeficientul Romaniei e al doilea din ultimii cinci ani! Echipele romanesti au adunat anul acesta 6.625 de puncte, fata de cel mai bun sezon din ultimii ani, cand s-au strans 6.800 de puncte. Se intampla anul trecut.
Cu 27.007 puncte stranse, Romania se afla in acest moment pe locul 15 in Europa. Cehia ne mai poate depasi insa, daca Slovan Liberec se va califica in primavara europeana. In acest moment, Romania a urcat doua locuri fata de inceputul sezonului. Daca situatia asa, castigam un loc in plus in preliminariileChampions League. Daca Romania pica pe 16, castigatoarea Cupei se califica direct in play-off-ul Europa League, iar campioana urca direct in turul III preliminar al Ligii.

Cate puncte au facut echipele noastre in acest sezon:
Steaua - 11.5 puncte
Astra - 5.5 puncte
Pandurii - 5 puncte
Petrolul - 4.5 puncte

Sursa: Sport.ro