Sport.ro: Gest INCREDIBIL facut de Gigi Becali din inchisoare. Nimeni nu se astepta sa ia o asemenea decizie din penitenciar

Stirile Pro TV:Zeci de TIR-uri cu ajutoare pentru sinistratii din judetul Galati

In judetul Galati au ajuns ajutoare trimise de institutii ale statului, dar si de oameni simpli care s-au gandit la durerea celor de langa ei.
Sinistratii nu stiu ce vor face de maine, mai ales cei care nu aveau casele asigurate si nu au bani de reparatii. In plus, riscul unei epidemii in zona persista, pentru ca nu au fost adunate toate animalele moarte, iar vremea se va incalzi.
Mai multe tiruri cu alimente, apa, saltele si paturi au sosit de la Combinatului Siderurgic din Galati, de la universitatea din oras, Arhiepiscopie, Prefectura si Ministerul Apararii.
Si George Becali a trimis 20 de camioane. Cei mai multi sinistrati s-au bucurat de daruri, pentru ca nu mai au nimic.
Cele 20 de TIR-uri au trecut, pe rand, prin Slobozia Conachi, Cuza-Voda, Pechea, Costache Negri, Cudalbi si alte localitati unde oamenii au mare nevoie de ajutoare.
In comuna Cudalbi, de teama unor epidemii, localnicii au fost avertizati sa nu bea apa din fantani.
Locuintele modulare, in care vor sta o vreme cei mai multi sinistrati, sunt de fapt niste containere speciale. Insa, ca sa poata sta intr-o asemenea cutie, au nevoie macar de un pat, o saltea, o perna si bransament la reteaua electrica.
Campionul mondial la box, Lucian Bute, ii va ajuta si el pe oamenii din Pechea, comuna sa natala, una dintre cele mai grav afectate de inundatii.
Bute spune ca a inceput deja sa stranga pachete pentru sinistrati si va merge saptamana viitoare la Pechea. Gospodaria parintilor sai, aflata intr-o zona mai ridicata, nu a avut de suferit.
Bute s-a rugat astazi la Moastele Sfintilor Imparati Constantin si Elena care au fost aduse de "Inaltarea Sfintei Cruci" la Manastirea Caraiman din Busteni. In cealalta parte a tarii, lovita de inundatii, incepe inca o noapte grea.