DeCeNews: Ilie Nastase, gest admirabil in fata gloriilor tenisului

Cel mai mare tenisman roman din istorie, Ilie Nastase, a participat la un eveniment organizat la New York pentru celebrarea celor 40 de ani trecuti de la infiintarea clasamentului mondial ATP. In prezenta altor jucatori, fosti lideri mondiali si ei, Nastase a ingenuncheat in fata campionilor generatiei actuale, Rafael Nadal, Novak Djokovic si Roger Federer.
Spaniolul, elvetianul si sarbul au fost chemati din randul spectatorilor pentru a imparti scena cu fostii lideri ATP. Cand au ajuns in dreptul lui Nastase, romanul a ingenuncheat in fata fiecaruia in semn de respect, chiar daca bucuresteanul are o varsta considerabil mai inaintata decat cei trei.
La evenimentul numit "No. 1 Celebration" au fost prezenti, alaturi de Ilie Nastase, John Newcombe, Jimmy Connors, Bjorn Borg, John McEnroe, Ivan Lendl, Mats Wilander, Stefan Edberg, Jim Courier, Marcelo Rios, Carlos Moya, Yevgeny Kafelnikov, Gustavo Kuerten, Lleyton Hewitt, Juan Carlos Ferrero, Andy Roddick, Roger Federer, Rafael Nadal si Novak Djokovici, noteaza Mediafax.
Romanul a fost primul chemat pe scena la evenimentul organiza de ATP pentru a marca implinirea a 40 de ani de la infiintarea ierarhiei mondiale.
Ilie Nastase a fost unul dintre cei mai buni jucatori ai anilor 70 si primul lider de clasament ATP din istorie. Nastase a fost numarul 1 mondial din august 1973 si pana in iunie 1974. El face parte din grupul select al jucatorilor care au castigat peste 100 de titluri ATP in intreaga cariera.