DeCeNews : Steaua, din nou judecata de UEFA, dupa scandalul provocat de MM. Ce risca ros-albastrii

Incidentele dinaintea meciului Vardar Skopje - Steaua Bucuresti trimit din nou gruparea ros-albastra pe masa UEFA. Observatorul trimis de UEFA pentru partida din Macedonia a anuntat ca in raportul de joc vor fi consemnate atat scandalul provocat de managerul Stelei, cat si faptul ca Steaua nu a permis accesul ziaristilor la antrenamentul oficial. Mai mult, Mark Blackborne s-a declarat surprins cand a aflat ca ros-albastrii nu au organizat conferinta de presa obisnuita inaintea meciurilor din Liga Campionilor.
"O sa scriu tot in raport, dar decizia finala o ia UEFA. Nu este posibil asa ceva, am ramas uluit cand am auzit ca Steaua sustine ca antrenamentul nu trebuie sa fie deschis presei. E incredibil ce a facut clubul roman, am inteles ca nu au tinut nici conferinta de presa. Eu de ce sunt aici, nu e meci sub egida UEFA? Regulamentul e unul singur", a spus Mark Blackborne, observatorul meciului, pentru ProSport.
De asemenea, delegatul UEFA a luat numerele de telefon ale jurnalistilor romani, pe care le va pune la dispozitia forului continental. Mai mult, de fata la incidentul dintre Mihai Stoica si echipa Pro Tv a fost si un insotitor al arbitrilor, si el mandatat de UEFA, care a declarat ca va relata episodul catre forul continental.

Dragomir: Steaua nu risca nimic

Contactat de DC News, presedintele LPF sustine ca Steaua nu risca nici o pedepsa din partea UEFA.
"Steaua nu risca nimic. Nici in cazul monitorizarii de cinci ani, nici legat de deschiderea unui alt caz. Nu o sa pateasca nimic, pentru ca Steaua nu e Mihai Stoica", spune Dumitru Dragomir.

Craciunescu: Steaua pierde enorm din punctul de vedere al imaginii

Fostul mare arbitru Ion Craciunescu declara ca managerul Stelei a facut o greseala care il va costa enorm si care aduce mari deservicii de imagine Stelei.
"In primul rand, cred ca Steaua are foarte mult de pierdut ca imagine. Pe urma, cred ca lui MM ii va fi foarte greu sa construiasca peste ce a facut acum, in timp. (...) Prima greseala a lui (cand a lovit un suporter) cam fusese data uitarii. De data aceasta, prin ceea ce a facut acum, a reactivat-o si pe aceea. Fapta lui este inadmisibila. Il apreciez ca pe un om inteligent, dar nu ii pot da nici o justificare pentru ce a facut", ne-a declarat Ion Craciunescu.
"In ceea ce priveste ce decizie va lua UEFA, nu am de unde sa stiu, pentru ca nu am fost acolo. Nu pot sa exprim nici un punct de vedere, pentru ca nu am calitatea aceasta", a adaugat fostul mare arbitru.

Stelei i-a trecut glontul pe la ureche

Inainte de startul sezonului, Steaua a fost iertata de UEFA pentru condamnarea primita de patronul Gigi Becali in dosarul "Valiza". La 25 iunie, forul european a publicat decizia mult-asteptata de intreaga suflare ros-albastra: Campioana Romaniei a primit un an de excludere din competitiile europene, insa pedeapsa este cu suspendare, urmand ca UEFA sa supravegheze timp de cinci ani gruparea ros-albastra. Pedeapsa poate fi activata in cazul in care clubul va comite vreo abatere in urmatorii cinci ani, anunța forul european atunci.

Doar faptele de coruptie pot activa suspendarea

Dupa ce UEFA a publicat decizia, seful departamentului media de la Nyon a adus urmatoarele clarificari: "In urmatorii cinci ani, Steaua va trebui sa nu fie implicata in acte de coruptie sau care au legatura cu coruptia. La acest lucru se refera perioada de probatiune", a completat Thomas Giordano.
In mod normal, dupa explicatiile oferite de Thomas Giordano, Steaua nu ar trebui sa se teama de activarea excluderii din Europa, insa ramane de vazut ce vor decide oficialii UEFA:
- vor activa pedeapsa din cazul "Valiza";
- vor deschide un alt caz pentru aceste incidente;
- sau nu vor considera aceste lucruri suficiente pentru a lua vreo masura.