gsp.ro: Azi e Steaua - Vardar! Avantajele ros-albastrilor si echipa de start

Trupa din Ghencea e, alaturi de Dinamo Kiev, singura de pe continent care a reusit sa castige consecutiv 12 tururi, serie inceputa in iulie 2006, si poate deveni lider solitar daca trece si de Vardar.
Steaua are de parcurs cel mai lung drum posibil pentru a ajunge in grupele Champions League, nu mai putin de 3 tururi preliminare, adica 6 meciuri, dar palmaresul european al clubului ros-albastru ofera garantii solide. Incepand din 2006, Steaua, care a fost nevoita sa sustina an de an tururi preliminare, n-a pierdut nici o astfel de dubla!
Rosenborg, ultima piedica
A bifat 12 tururi consecutive cistigatoare intr-o astfel de faza premergatoare grupelor, performanta cu care nu se mai pot lauda decit ucrainenii de la Dinamo Kiev. Steaua a pierdut ultimul astfel de joc in urma cu 8 ani, in vara lui 2005.
Atunci, tot intr-un baraj de Champions League, Rosenborg elimina in mod dramatic trupa antrenata de Protasov, 1-1 la Bucuresti si 3-2 in Norvegia, la retur.
De la St. Patrick‘s la Galatasaray
Din acel moment, "militarii" n-au dat gres, indiferent ca au intilnit nume exotice precum Gorica, St. Patrick‘s, Ekranas ori adversari mult mai greu de scos ca Galatasaray, Standard Liege, TSKA Sofia sau BATE Borisov. In aceasta perioada, Steaua si-a respectat de fiecare data statutul de cap de serie.
Un singur pas gresit ca favorita
Mereu cand s-a aflat in aceasta postura a trecut mai departe. Singura data in ultimii 20 de ani cind Steaua a fost eliminata, desi a fost favorita, s-a intimplat in 2001, in Cupa UEFA, 1-2 si 1-1 cu elvetienii de la St. Gallen. Acum, in fiecare din cele 3 tururi preliminare Bourceanu si compania vor fi cap de serie.
2 infringeri a suferit Steaua in ultimele 24 de meciuri din preliminarii: 0-1 la Zurich, cu Grasshoppers, meci in urma caruia ros-abastrii s-au calificat in grupe, si 0-1 cu Trnava, anul trecut, dar in retur a fost 3-0 pentru trupa lui Reghe
9 calificari consecutive in grupele unei competitii europene detine Steaua, serie inceputa in toamna lui 2004
7 antrenori au contribuit la cele 12 tururi preliminare cistigate consecutiv in perioada 2006-2012: Olaroiu, Hagi, Lacatus, Bergodi, Ilie Dumitrescu, Levi si Reghecampf
Miza cu Vardar: play-off-ul Europa League
Dincolo de faptul ca "dubla" cu campioana Macedoniei e numai primul obstacol in calea accesului in grupele Ligii, aceasta confruntare are si o alta miza. Daca Steaua va pierde calificarea, atunci va fi out din Europa in 2013-2014.
In schimb, daca o va elimina pe Vardar, atunci trupa lui Reghe va fi sigura ca va juca play-off-ul Europa League chiar daca va pierde in turul urmator din Liga, al 3-lea preliminar, a carui tragere la sorti are loc vineri la Nyon.
Adversara Stelei se va alege dintre: Maccabi Tel Aviv, Maribor, Slovan Bratislava, Sheriff Tiraspol, Dinamo Tbilisi, Ekranas, Molde, Elfsborg, HJK Helsinki si Neftci Baku.
Ce coeficient aduc preliminariile, cosmarurile Stelei din Liga, calificarile de poveste ale ros-albastrilor din anii ‘90 si alte detalii despre parcursul Stelei in cea mai importanta competitie intercluburi din lume puteti citi in editia tiparita a ziarului!
ALTE STIRI DESPRE STEAUA:
"Vrem victoria, dar si egalul e bun!"
Blagoja Milevski, antrenorul celor de la Vardar, spera la o remiza in partida din aceasta seara: "Toata lumea stie ca Steaua este un club mare, cu jucatori foarte buni. Vom incerca sa dam tot ce avem mai bun. Vrem victoria, dar si egalul e bun! Am studiat cu atentie in special ultimul meci impotriva Petrolului din Supercupa, dar am vazut si partidele cu Ajax si Chelsea".
650 de abonamente vindute
In trei zile de cind au fost puse in vinzare abonamentele pentru noul sezon competitional al Ligii 1, suporterii stelisti s-au grabit numai in primele ore de simbata. Din totalul de 4.500 de abonamente oferite online pentru comercializare pe site-ul www.biletesteaua.ro, pina ieri seara se vindusera 650. Preturile sint cuprinse intre 199 de lei la peluze si 1.449 lei la zona VIP.
S-au relaxat la cinema
Reghecampf a decis ca, inaintea debutului in Champions League din aceasta seara, sa-si duca jucatorii la cinematograf. Ieri, la ora 16:00, acestia au fost la un mall din Bucuresti, la o sala VIP, inchiriata special pentru reprezentantii campioanei. Dupa vizionarea filmului, acestia au intrat in cantonament.
INBOX
- Casele de bilete pentru partida din aceasta seara sint deschise de la ora 11:00 pina la startul meciului. Pina aseara se vindusera circa 28.000 de tichete.
- Peste 500 de jandarmi vor asigura masurile de ordine publica la Arena Nationala.
- Steaua e favorita in meciul tur cu Vardar: 1,14 este cota pentru victoria campionilor Romaniei, in vreme ce succesul macedonenilor are o cota de 17,00!