DeCeNews : Ce suma fabuloasa va cheltui Qatar pentru CM de fotbal din 2022

Statul Qatar planuieste sa cheltuiasca 200 de miliarde de dolari pentru organizarea Campionatului Mondial de fotbal din 2022.
Incomemagazine.ro scrie ca 140 de miliarde de dolari vor fi folosite pentru dezvoltarea infrastructurii, inclusiv pentru construcția de noi aeroporturi si a metrolului. In domeniul turismului vor fi investite 20 de miliarde de dolari.
Qatar numara aproximativ doua milioane de locuitori, si asteapta ca 400.000 de fani ai fotbalului sa viziteze țara cu ocazia Campionatului Mondial din 2022.
Pentru organizarea celei mai importante competiții din lume dedicate fotbalului, emiratul a planificat construirea a sase noi stadioane, alte doua arene urmand sa fie amplu modernizate. De asemenea, se preconizeaza amenajarea unei insule artificiale de 2.000 metri patrați, unde microbistii sa poata ajunge cu taxiuri speciale.
Caldura, principalul adversar
Cea mai mare problema pentru organizatori este reprezentata de clima din zona. Inițial, proiectul de organizare a competiției a propus stadioane cu aer condiționat si nori artificiali. Acum, se vorbeste despre o posibila modificare a perioadei de desfasurare a evenimentului, astfel incat meciurile sa se desfasoare iarna, cand in Qatar temperatura este mai scazuta. Deocamdata nu exista o decizie definitiva in aceasta chestiune.