Antena3: Astazi incepe oficial noul sezon intern: Steaua si Petrolul se intalnesc in Supercupa Romaniei

Noul sezon intern incepe oficial azi, odata cu meciul dintre Steaua si Petrolul Ploiesti din Supercupa Romaniei, care se va disputa pe Arena Nationala din Bucuresti, de la ora 20:45.
Cu 5 trofee la activ, Steaua este cea mai titrata echipa din aceasta competitie, insa ultimul succes al ros-albastrilor a venit in urma cu 7 ani, dupa o victorie cu 1-0 in fata Rapidului.
Laurentiu Reghecampf spera sa intrerupa aceasta perioada de seceta si a declarat ca programul echipei a fost facut in asa fel incat jucatorii sai sa fie pregatiti pentru confrumtarea cu castigatoarea Cupei Romaniei.
"Noi ne dorim enorm sa castigam meciul de miercuri. Am facut programul astfel incat jucatorii sa fie pregatiti pentru acest meci si suntem gata sa castigam urmatorul trofeu. Asta e ceea ce ne-am propus. Nu avem probleme de lot, vom intra in teren cu cea mai buna echipa", a spus tehnicianul campioanei.
Steaua nu a reusit inca sa gaseasca un inlocuitor pe masura pentru golgheterul sezonului trecut, Raul Rusescu, plecat la FC Sevilla, italianul Federico Piovaccari, adus sub forma de imprumut de la Sampdoria, nereusind sa convinga in scurta perioada in care s-a pregatit cu noii sai colegi.
Cu toate acestea, Reghecampf este convins ca jucatorii tineri, precum Gabi Iancu sau Nicolae Stanciu, vor reusi sa se impuna si sa-l faca uitat pe Rusescu. De asemenea, antrenorul stelist asteapta de la Mihai Costea sa confirme forma foarte buna aratata in pregatiri, unde a fost unul dintre remarcati.
"Cu siguranta se va simti lipsa lui Rusescu, e greu sa inlocuiesti un jucator de valoarea lui Raul intr-un timp atat de scurt, dar sunt convins ca jucatori tineri precum Iancu sau Stanciu, care isi doresc sa se afirme, vor putea sa-l inlocuiasca. Cred ca si-au dat seama cam ce au de facut la Steaua", a spus Reghecampf.
De cealalta parte, prahovenii au pentru a doua oara ocazia de a cuceri Supercupa Romaniei, la precedenta aparitie in aceasta competitie, in 1995, Petrolul fiind invinsa chiar de Steaua, scor 0-2.
Antrenorul ploiestenilor, Cosmin Contra, considera ca Steaua este favorita, dar se bazeaza pe dorinta elevilor sai de a cuceri al doilea trofeu in acest an.
"Este primul meci oficial al acestui sezon, intalnim campioana Romaniei, care a defilat sezonul trecut in campionat si care cred ca este echipa favorita in acest meci. E o sansa unica pentru noi sa castigam doua trofee intr-un singur an si asta le-am spus si jucatorilor, sa nu se multumeasca cu un singur trofeu", a spus fostul fundas dreapta al echipei nationale.
Daca stelistii s-au despartit de Rusescu, iar Chipciu este accidentat si nu va putea evolua, in schimb cei de la Petrolul au ramas fara cel mai bun jucator din stagiunea precedenta, Jeremy Bokila, care a refuzat sa intre in cantonament pentru meciul din Supercupa si a plecat in Olanda.
Potrivit Gazetei Sporturilor, atacantul de 24 de ani s-a inteles cu Ajaccio, echipa la care evolueaza Adrian Mutu, dupa ce le-a spus oficialilor corsicani ca este liber de contract.
"Bokila are o problema de indisciplina, a refuzat sa intre in cantonament, dar e jucatorul Petrolului pentru inca doi ani de zile si se vor face demersuri pentru a-l suspenda pe toata aceasta perioada. Am incercat sa discutam cu el, dar se pare ca nu doreste", a precizat Contra.
Tehnicianul castigatoarei Cupei Romaniei nu vrea insa sa faca din absenta lui Bokila un alibi in cazul in care echipa sa va fi invinsa: "Nimeni nu e de neinlocuit, intotdeaua gasesti un jucator cu care ii poti inlocui pe altii. Indiferent ca nu joaca Bokila, Hamza sau Cristea, ceilalti trebuie sa faca totul pentru a castiga acest trofeu si sunt sigur ca vom da o replica buna echipei campioane".
Contra a spus ca s-a pregatit cu elevii sai inclusiv pentru loviturile de departajare, dar considera ca un asemenea scenariu nu ar avantaja nici una dintre echipe.
"Suntem pregatiti sa ajungem in prelungiri si la penaltyuri. Dar nu cred ca acest lucru ne va ajuta nici pe noi, nici pe Steaua, pentru ca vom juca saptamana viitoare in cupele europene", a explicat Contra.

Echipe probabile:

Steaua: Tatarusanu - Georgievski, Szukala, Chiriches, Latovlevici - Pintilii, Bourceanu - Ad. Popa, N. Stanciu, Cr. Tanase - M. Costea

Petrolul: Pecanha - Alcenat, Manasse, Neag, Guilherme - Mustivar, Hoban - Boudjemaa, Grozav, Ad. Cristea - Hamza