Prosport.ro: Simona, campioana la Nurnberg! Petkovic - Halep 3-6, 3-6

Jucătoarea de tenis Simona Halep, cap de serie numarul 7 si locul 58 WTA, a castigat, sambata, turneul de la Nurnberg (Germania), dotat cu premii in valoare totala de 235.000 de dolari.
Acesta este primul titlu WTA din cariera Simonei Halep, care a mai fost finalista la Fes, in 2010 si 2011, si la Bruxelles, in 2012.
Halep a invins-o in finala de la Nurnberg, cu scorul de 6-3, 6-3, dupa o ora si 23 de minute de joc, pe sportiva germana Andrea Petkovic, locul 103 WTA.

Turneele dinainte de Grand Slamuri ii priesc

Simona Halep a crescut extrem de mult de cand este antrenata de Andrei Mlendea, in special in plan mental. Astfel se explica rata foarte buna de victorii pe care o are la partidele care se intind pe trei seturi.
Asa cum am precizat, jucatoarea nascuta in Constanta a inceput sa devina o specialista a turneelor care preceda Grand Slamurile. In urma cu o luna si jumatate, inainte de Roland Garros, tenismana de 21 de ani a facut la Roma turneul carierei, reusind sa treaca de Svetlana Kuznetova, Agnieszka Radwanska, Roberta Vinci, sau Jelena Jankovic, inainte sa se recunoasca invinsa in disputa cu Serena Williams. Acum, inainte de Wimbledon, repeta performanta, desi turneul de la Nurnberg nu poate fi comparat cu cel de la Foro Italico. Putem spera doar, ca pe iarba londoneza, Simo va avea mai mult noroc, la Roland Garros ea iesind inca din primul tur.
Prin castigarea turneului de la Nurnberg, Halep si-a asigurat 280 de puncte WTA si un cec in valoare de 32.258 de euro .