Cronica Romana : Steaua va primi trofeul de campioana in ultima etapa

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, marti, ca, din discutiile avute cu oficialii FC Steaua, formatia ros-albastra va primi trofeul de campioana la finalul partidei de pe teren propriu cu FC Brasov, programat in ultima etapa, la 29 mai.
"Campioana s-a decis acum, in preajma Pastelui. Am vorbit si cu Gigi Becali, l-am felicitat pentru castigarea titlului. Nu era fericit pentru asta, el era fericit ca se duce la biserica. Din auzite, cei de la Steaua vor sa primeasca trofeul si tricourile de campioni la meciul cu FC Brasov. Nu am insa nimic scris oficial, eu spun doar din discutiile pe care le-am avut cu ei", a explicat Dragomir, citat de Mediafax.
Presedintele sustine ca Steaua poate accede in grupele Ligii Campionilor daca va fi cap de serie in tururile preliminare. "Din ce am citit in ziare ar fi foarte bine cu Steaua cap de serie. Si daca ar avea norocul sa cada cu ce echipe am citit eu azi atunci am avea o echipa in Liga Campionilor, iar asta ar fi un lucru foarte bun. Nu o sa cadem cu Dinamo Zagreb, o sa cadem cu altele din Malta sau mai stiu eu de pe unde. Iar in turul trei preliminar o sa cada tot bine", a adaugat Dumitru Dragomir.
In acelasi timp, oficialul Ligii nu crede ca performanta echipei Steaua din 1986 mai poate fi repetata de o formatie din Romania. "Ca sa repeti performanta Stelei din 1986 iti trebuie cel putin o jumatate de miliard de euro. Banii astia trebuie sa ii bagi in niste jucatori, dar nici atunci nu stii daca poti sa bati pe Barcelona, pe Bayern Munchen, Real Madrid, Chelsea sau Dortmund. In 1986 a fost o conjunctura favorabila, Steaua a strans toate valorile din tara, sau aproape toate exceptand Dinamo, si a facut acea echipa", a afirmat Dragomir.
Oficialul LPF nu il sfatuieste pe antrenorul Laurentiu Reghecampf sa plece de la Steaua la finalul acestui sezon in ciuda relatiei tensionate intre sotia sa, Anamaria Prodan si finantatorul Gigi Becali. "Fraier ar fi Reghecampf daca nu ramane la Steaua. Fiecare barbat isi apara sotia, dar e treaba lor, e familia Stelei, stie Gigi sa puna batista pe tambal", a explicat el.
Dragomir a anuntat ca va fi supervizor la partida dintre Dinamo si Steaua, programata, vineri, de la ora 21.00, pe Arena Nationala. "Era atmosfera mai frumoasa daca oaspetii (n.r. - Steaua) aveau o peluza intreaga. Erau mai multe injuraturi la adresa mea, dar asa... Eu merg la meci, o sa fiu oficial pentru ca vreau sa iau si masurile necesare daca nu e ceva in regula acolo. Dar nu o sa fie nimic in tribune, nu mai e miza. O sa fie politisti multi, jandarmi multi, stewarzi la fel", a precizat Dumitru Dragomir.