"Eu imi cer scuze fata de suporterii romani pentru situatia jenanta in care i-am pus, in special la Amsterdam. Probabil, saptamana viitoare, Victor Piturca va avea o conferinta de presa in care va anunta care este proiectul in continuare pentru aceste calificari.
Noi mizam ca locul doi este in continuare realizabil. El ramane in continuare, are un obiectiv fixat pentru 2016. Am spus de atatea ori ca tot ce se intampla inainte de 2016 este un bonus. Asa ca trebuie sa avem putina rabdare. Ca am jucat bine in toamna si am pierdut cu 4-1 nu s-a suparat nimeni, ca am jucat prost si am pierdut cu 4-0 s-a suparat toata lumea", a declarat Mircea Sandu, citat de Mediafax.
Mai-marii fotbalului romanesc au tras deja un semnal de alarma in privinta viitorului sumbru al sportului lor in Romania. Fostul antrenor al nationalei Romaniei, Gica Hagi, s-a declarat oripilat de evolutia tricolorilor contra Olandei in meciurile din preliminariile Campionatului Mondial.
"E o perioada foarte grea pentru fotbalul de la noi. S-a dovedit inca o data ca nu suntem pregatiti mental sa ne batem cu echipele mari. Pe vremea noastra ne bateam cu marile echipe, chiar daca nu reuseam sa invingem mereu. E greu sa ne obisnuim cu aceste vremuri, dupa rezultatele generatiei noastre, dar asta e situatia. E mult sa iei 8 goluri in doua meciuri cu Olanda. Sportul trebuie sa devina o prioritate in Romania. Daca nu va fi asa, o sa ne zbatem in mediocritate. Si nu e numai cazul fotbalului, ci asta e situatia sportului de la noi", a spus Hagi, citat de adevarul.ro.