Cotidianul.ro : Premierul s-a tinut de cuvant de Ziua Nationala a Romaniei

La parada Zilei Nationale a Romanie a defilat, dupa drapelele de epoca, si Detasamentul de Cavalerie al Jandarmeriei.
Visul Anne Mariei Bontea s-a implinit astazi, ea participand la Parada alaturi de "colegii" de la Jandarmerie, trecand pe sub Arcul de Triumf pe iapa sa, Dalilla, o iapa puternica, pe care Anne o considera "cea mai buna prietena" si pe care o struneste fara probleme.
Desi s-a pregatit intens, anul trecut i-a fost interzisa participarea de 1 Decembrie.
Premierul Victor Ponta s-a tinut insa de promisiune si la parada de anul acesta, fetita de numai 10 ani a putut fi prezenta de Ziua Nationala.
Primul-ministru i-a promis fetitei, in direct, la Antena 3, ca anul acesta va fi prezenta alaturi de "colegii" ei jandarmi.
"Cred ca Anne merita sa participe la aceasta defilare. Va participa in parada, este inclusa in program si niciunui copil din aceasta tara nu vreau sa-i fie interzis ceva din cauza parintilor, indiferent cine ar fi ei, pentru ca astfel de lucrui numai nazistii au facut", a spus prim-ministrul Ponta, la Antena 3.
Anul trecut, de Ziua Nationala, puterea i-ar fi interzis participarea la parada de 1 Decembrie, dupa ce se pregatise pentru a participa la eveniment, pe motiv ca tatal sau ar fi PSD-ist.
Laureata a mai multor premii, Anne Marie se poate lauda cu medalii si diplome la concursuri nationale si internationale.
Pentru defilarea de anul acesta, ca si in anii precedenti de altfel, fetita s-a trezit la 5 dimineata si in pofida temperaturii scazute a facut repetitii pe Tancodrom, alaturi de cei de la Jandarmerie. Fetita are si uniforma de "jandarm", pe care parintii i-au comandat-o special, si de care este foarte mandra.
Anne Marie Bontea a debutat la un concurs international de calarie in Italia, la Arezzo, unde a iesit pe locul V.
Este insa extrem de mandra de titlul de vicecampioana la debutanti-copii, de campioana la debutanti juniori si de locul III la seniori.