VfB Stuttgart si Steaua Bucuresti au terminat la egalitate, 2-2, in meciul disputat joi seara, in Grupa E a Europa League la fotbal, pe Mercedes-Benz Arena. Bosniacul Vedad Ibisevic (5) a deschis scorul, dar Alex Chipciu a egalat un minut mai tarziu (6). Raul Rusescu a adus pe Steaua in avantaj din min. 80, cand a marcat dintr-un penalty acordat pentru faultul lui Rodriguez la Adrian Popa. Gazdele au restabilit egalitatea in min. 85, prin Georg Niedermeier.
Echipa lui Laurentiu Reghecampf a reusit un rezultat bun in deplasare si nu a lipsit mult sa obtina chiar un rezultat rasunator. Nu trebuie uitat nici faptul ca atacantul de origine braziliana Cacau a trimis de doua ori mingea in bara.
Practic meciul a inceput de la scorul de 1-1, dupa ce svabii au reusit sa deschida scorul la prima lor actiune de atac, in min. 5, prin Ibisevic, care a reluat cu capul de langa Chiriches centrarea lui Hajnal, iar Steaua a restabilit egalitatea un minut mai tarziu (6), prin Chipciu, care a fost mai ager decat Sakai, dupa ce Nikolic l-a driblat pe portarul Ulreich.
In prima repriza, Steaua a mai avut o situatie buna, in min. 12, cand Bourceanu a trimis periculos din lovitura libera de la 20 de metri, si prin Szukala (30), care a trimis pe langa buturile germane, in urma unui corner. La poarta cealalta, Tatarusanu a respins mingea trimisa de de Tunay Torun (16), iar apoi a fost la post la sutul lui Niedermeier (17). Gentner (23) si Cacau (25) si-au incercat sansa de la distanta, dar mingile au trecut putin alaturi de tinta. Ibisevic (33) si Rodriguez (39) au mai avut doua situatii notabile pana la pauza. Steaua a inceput bine repriza secunda si Popa a trimis un sut-centrare care a trecut prin fata portii (48). Stuttgart a avut apoi momente bune de joc, trecand in cateva randuri pe langa gol: Tatarusanu le-a dat emotii stelistilor la o iesire gresita (50), dar apoi s-a revansat la sutul lui Tunay Torun (52). Cacau, aflat in pozitie de ofsaid, a trimis mingea in bara (53).
Echipa lui Reghecampf a replicat si ea cu ocazii foarte mari de gol, in min. 56, cand Nikolic a tras alaturi din pozitie excelenta, si min. 57, cand mingea expediata din pozitie ideala de Rusescu a fost respinsa de un fundas. Ulreich a fost la post in min. 58, la sutul lui Rusescu.
Cacau a mai trimis o data mingea in bara, in min. 68. Apoi Sakai (75) l-a pus la incercare pe Tatarusanu, dupa care Kvist (77) a tras si el de la distanta, fara probleme pentru portarul stelist. Steaua a preluat conducerea in min. 80, cand Rusescu a transformat penalty-ul acordat in urma faultului comis in careu de Rodriguez la Adrian Popa. VfB Stuttgart s-a aruncat in atac si a egalat peste putin timp, prin Niedermeier, din centrarea lui Cacau (85).
Forcingul gazdelor a continuat si Tatarusanu a salvat doua goluri ca si facute, in fata lui Ibisevic si Harnik (90), iar meciul s-a incheiat nedecis, 2-2. Steaua va juca urmatorul meci acasa, pe 4 octombrie, cu FC Copenhaga.
"Daca ne gandim la ce ocazii a avut si Stuttgart, e un rezultat echitabil. Pacat ca n-am reusit sa tinem de rezultat. Am facut un meci bun, am avut multe ocazii. N-am menajat pe nimeni, am trimis cel mai bun "11". Echipa Steaua traieste si o face frumos, am fi putut sa pastram mai mult posesia dupa ce am marcat golul doi" - a declarat Laurentiu Reghecampf pentr Sport.ro.

Grupa E
Copenhaga - Molde 2-1 (Claudemir 20‘, Cornelius 74‘ - Pape Diouf ‘45)
VfB Stuttgart - Steaua 2-2 (Ibisevic 5‘, Niedermaier 85‘ - Chipciu 6‘, Rusescu 80‘ penalti)

Clasament:
1 Copenhaga 3 puncte (2-1)
2, 3 Stuttgart, Steaua 1 (2-2)
4 Molde 0 (1-2).