Google sustine astazi, 4 august 2012, Londra 2012 saritura cu prajina.
Asa cum ne-a obisnuit, Google isi schimba logoul in fiecare zi pe perioada Jocurilor Olimpice, iar astazi, 04.08.2012, noul logo este Londra 2012 saritura cu prajina.
LONDRA 2012: SARITURA CU PRAJINA este proba sarbatorita de GOOGLE cu un logo special proba in care se vor intrece atletii sambata la Jocurile Olimpice de la Londra.
LONDRA 2012: SARITURA CU PRAJINA. Elena Isinbaieva este detinatoarea recordurilor abosulte. Ea si-a depasit recorul mondial in sala in proba de saritura cu pajina, reusind o performanta de cinci metri si un centimentru, in cadrul reuniunii de la Stockholm, care a avut loc in primavara. Precedentul record era de cinci metri si fusese stabilit de sportiva rusa in 15 februarie 2009, la Donetk.
Isinbaieva este si detinatoarea recorului mondial in aer liber, dupa ce in august 2009 a sarit cinci metri si sase centimetri, in cadrul unui concurs desfasurat la Zurich.
Londra 2012, saritura cu prajina, marele Serghei Bubka e fan Romania la JO 2012
Serghei Bubka, campion olimpic la saritura cu prajina in 1988, detinator a 35 de recorduri mondiale, este un admirator al sportului romanesc si ne va tine pumnii la Jocurile Olimpice.Acum in varsta de 49 de ani, marele atlet, nascut in Ucraina si care a concurat pentru URSS, se afla deja la Londra, unde anunta ca va fi fanul sportivilor romani.
"Il stiu pe presedintele Federatiei de Atletism, Sorin Matei. Am concurat multi ani, iar azi suntem implicati amandoi in lumea atletismului. Aveti o tara foarte sportiva, cu multi mari campioni.
Va urez ca echipa voastra sa aiba o evolutie buna. O alta persoana celebra este Tiriac. Mai e si Gabriela Szabo. Aveti multi sportivi buni", a spus Serghei Bubka.
Fostul atlet si-a dezvaluit si simpatiile fotbalistice: "Eu sunt din Donetk. M-am nascut la Lugansk, dar de la 15 ani m-am mutat la Donetk. Da, sunt fan Sahtior".
Jocurile Olimpice de la Londra se vor desfasura in perioada 27 iulie-12 august si vor fi transmise in direct de Dolce Sport.
Sarituri ciu prajina, antrenamente imaginare in Romania
O situatie hilara ii avea in centru pe atletii de la clubul "Unirea" Focsani, care ajunsesera sa simuleze sariturile cu prajina, deoarece clubul nu era dotat nici cu prajini, nici cu saltele. "Din acest motiv, prajinarii care nu doborau recorduri decat in imaginatie isi rupeau oasele pe cimentul din sala daca nu nimereau groapa de nisip si participau la competitii oficiale doar cu numele, pentru ca la probele de sarituri nu aveau obiectul muncii sau le era frica sa execute sariturile", scria ziarul Cotidianul.

Londra 2012, saritura cu prajina, programul de sambata, 4 august

12.00 - 100 metri masculin - tur preliminar
12.05 - heptatlon - saritura in lungime
12.20 - saritura cu prajina feminin - calificari
12.35 - 400 de metri masculin - primul tur
13.35 - 3.000 de metri garduri feminin - primul tur
13.40 - heptatlon - aruncarea sulitei
14.30 - 100 de metri masculin - primul tur
14.55 - heptalton - aruncarea sulitei
19.00 - 20 de kilometri mars masculin
21.00 - 400 de metri garduri masculin - semifinale
21.30 - aruncarea discului feminin - finala
21.35 - 100 de metri feminin - semifinale
21.55 - saritura in lungime masculin - finala
22.05 - 400 de metri feminin - semifinale
22.35 - heptatlon - 800 de metri
23.15 - 10.000 de metri masculin - finala
23.55 - 100 de metri feminin - finala

Saritura cu prajina, momente inedite inainte de Londra 2012

Vicecampionul mondial la saritura cu prajina, francezul Romain Mesnil, a luat hotararea de a alerga dezbracat prin mai multe locuri emblematice din Paris, avand asupra sa doar o prajina, in incercarea inedita de a-si atrage sponsori. Mesnil a filmat un videoclip care dureaza 46 de secunde si care a facut deliciul internetului, dar care a devenit cu adevarat celebru marti, cand inregistrarea a fost scoasa la licitatie pe site-ul E-bay.Sub sloganul "In vremuri de criza, trebuie sa fim inventivi", Mesnil s-a lasat convins de responsabilii unei agentii de marketing sportiv, pentru a se implica in acest eveniment insolit. Atletul este de profesie inginer, casatorit, tata exemplar, de o remarcabila moralitate. Romain Mesnil a inceput sa simta criza financiara in toamna anului 2008, cand i-a fost redusa valoarea contractului. Medaliatul cu argint la Campionatul Mondial din 2007 a participat in competitiile sezonului de sala imbracat intr-un echipament negru pe care se afla desenat un semn de intrebare alb, plasat intr-o zona rezervata, de obicei, sponsorilor."Nu am de demonstrat nimic nimanui, nu am nicio revansa de luat, chiar daca nu este prea elegant ceea ce fac. Vreau doar sa arat ca sunt inca performant si ca vreau sa particip la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012", a declarat Mesnil.
Atletul in varsta de 31 de ani a recunoscut ca s-a amuzat mult cu ocazia ineditei actiuni si ca initiativa respectiva a fost receptionata favorabil de multa lume, chiar si de responsabili ai federatiei si de familia sa. "Sotia mea efectiv adora actiunea pe care am intreprins-o, chiar daca, in prima faza, nu fusese prea incantata", a spus Romain Mesnil. Prin faptul ca Mesnil a aparut nud, s-a urmarit tragerea unui semnal de alarma asupra "imaginii relativ austere care domina atletismul". Sportivul regreta faptul ca sponsorii se indreapta din ce in ce mai mult spre probele de alergare, in special spre cele de 100 metri si 1500 metri, in detrimentul celorlalte concursuri, si doreste ca proba la care participa sa devina mai atractiva in interiorul stadioanelor.

(Sursa : REALITATEA.NET)