Autoritatile locale din Slatina au decis sa o "ingroape" pe ALRO si sa inceapa o colaborare cu FC Olt, urmand sa asigure doar infrastructura, partea financiara revenindu-le conducatorilor alb-visinii.
Inevitabilul s-a produs: ALRO Slatina a devenit trecut, autoritatile locale luand decizia sa nu o mai finanteze si sa dea curs intelegerii cu FC Olt Slatina, urmand sa asigure tot ce este legat de infrastructura, de restul urmand sa se ocupe patronii gruparii alb-visinie. Ieri-dimineata, la stadionul "Metalurgistul", a avut loc reunirea echipei ALRO, insa fotbalistii, in loc sa se echipeze pentru primul antrenament, au participat la o sedinta cu presedintele Jean Nitulescu, in care au fost anuntati de cele hotarate. Oficialul oltean le-a explicat ca ALRO nu mai exista de la 1 iulie si ca unii jucatori sunt doriti de Dan Oprescu la noua echipa a Slatinei, FC Olt, iar ceilalti sunt liberi sa-si gaseasca alte angajamente. Cei care vor continua sunt George Savu, Marian Mecea, Bogdan Visa, Iulian Grosu, Gabriel Precup, Christopher Quist, Marian Anghelina, Daniel Ene, Catalin Craciun, Marius Jianu si Ninel Corcoveanu, pe liber fiind puse "piesele grele", cu salarii mai mari: Ionut Stancu, Alin Vigariu, Laurentiu Boroiban, Robert Saceanu, Marius Pasare si Sergiu Popescu.
Noua organigrama a echipei-fanion a judetului Olt nu a fost comunicata, dar apropiatii sustin ca functiile cele mai inalte din conducere vor fi ocupate de Jean Nitulescu si Gheorghe Constantin (ex-presedintele Gaz Metan Severin).

Fotbalistii, unii revoltati,
altii bulversati

Celor mai multi dintre jucatori nu le-a picat bine "mutarea" autoritatilor. Cei care sunt doriti de FC Olt Slatina s-au aratat usor sceptici in privinta noului proiect, iar ceilalti sunt suparati pentru ca nu li s-a comunicat mai devreme ca nu mai sunt doriti, pentru ca puteau sa-si gaseasca deja alte echipe.
"Sunt foarte suparat, pentru ca am venit la Slatina in ideea ca este stabilitate si ca este un proiect frumos, dar iata ce s-a intamplat acum... Macar sa ne fi anuntat si pe noi mai devreme, sa ne fi spus sa ne cautam echipe. Acum timpul este scurt si majoriatea echipelor si-au facut loturile si noi nu o sa avem prea multe variante. Nu au fost corecti cu noi", a spus atacantul Laurentiu Boroiban, pentru GdS.
"Sunt dezamagit, nu ma asteptam sa se ajunga aici, dar asta-i viata. Am crezut ca este un simplu zvon, dar n-a fost. Nu-mi fac griji, pentru ca m-au cautat vreo doua echipe si zilele astea o sa ma decid unde voi juca, dar nu mi-a picat bine schimbarea asta. Mai sunt ceva probeleme cu actele, dar nea Jean Nitulescu ne-a promis ca se rezolva in doua-trei zile", a declarat mijlocasul Robert Saceanu, pentru GdS.
"O sa am o discutie cu cei de la FC Olt si vad zilele urmatoare ce voi face. Chiar am ramas surprins. Nu
ne-am gandit nici unul dintre noi la decizia asta. Nu sunt eu in masura sa o comentez", a spus atacantul Catalin Craciun, pentru Olt TV.
"Ma aflu printre jucatorii cu care au zis dumnealor ca vor sa continue. Acum vom vedea. Ne vom intalni si vedem ce se intampla in viitor. Nu mai am contract, echipa ALRO nu mai exista, sunt jucator liber de contract. Cu noul proiect, vom vedea, am inteles ca oamenii au planuri mari. Acum rezultatele vor vorbi", a declarat mijlocasul Gabriel Precup.
FC Olt s-a reunit
pe stadionul "1 Mai"

Noua reprezentanta a Slatinei, FC Olt, s-a reunit aseara pe stadionul "1 Mai". Sub comanda antrenorului Dan Oprescu, fratele unuia dintre finantatori, Marius Oprescu, s-au aflat 25 jucatori (11 de la FC Olt, 12 de la defuncta ALRO si doua noutati): Bugiu, Savu, Mecea - Bogdanovici, Irimescu, Crusoveanu, Giurca, Bancu, Cuedan, Valcica, David, Persinaru, Matei, Visa, Precup, Quist, Anghelina, Ene, Craciun, Jianu, Corcoveanu, Velcovici, Goge, Mircea Voicu, Pribac.