Cea de-a doua semifinala a CE se anunta extrem de disputata, ambele combatante practicand un fotbal ofensiv si spectaculos pana in aceasta faza a competitiei
Iubitorii fotbalului asteapta cu nerabdare cea de-a doua semifinala de la CE din Polonia si Ucraina, confruntarea dintre Germania si Italia anuntandu-se pe placul tuturor. Disputa, care va avea loc astazi, de la ora 21.45 (TVR 1), la Varsovia, opune doua dintre cele mai ofensive echipe de la Euro. Germania a marcat pana acum noua goluri, incasand patru, in timp ce Italia, care a uitat de catenaccio, are, de asemenea, un golaveraj pozitiv: 8-4.
"Nationalmannschaft" nu a invins niciodata Italia intr-un meci cu eliminare directa, insa acum se simte pregatita sa infrunte "Squadra Azzurra" in semifinalele Euro 2012. "Ne-am antrenat foarte bine si suntem bine pregatiti. Italienii pot sa vina!", a declarat atacantul Miroslav Klose, care ii cunoaste foarte bine pe viitorii adversari, din vara trecuta el evoluand in Serie A, la Lazio Roma. Atacantul de 34 de ani promite Italiei un meci foarte diferit de cel pe care trupa lui Cesare Prandelli l-a castigat la loviturile de departajare in fata Angliei (4-2), in sferturile de finala: "Italienii au avut controlul balonului si i-au presat pe englezi in terenul lor. Acest lucru nu se va intampla, cu siguranta, la jocul cu noi. Le cunoastem slabiciunile si vom avea o alta strategie".
Germania pastreaza o amintire dureroasa dupa ultima confruntare cu Italia, in fata careia s-a inclinat dupa prelungiri, pe teren propriu, in semifinalele CM din 2006 (0-2).
"Vizam victoria finala la Euro", a afirmat Mesut Ozil (24 de ani), care a recunoscut ca se gandeste la Balonul de Aur, distinctie oferita de France Football celui mai bun fotbalist. "Balonul de Aur este unul dintre marile mele obiective. Este o distinctie atat de prestigioasa! Este visul oricarui fotbalist. Sunt pe calea cea buna. Concurenta e foarte puternica, dar am inca timp...", a spus mijlocasul lui Real Madrid, conform Agerpres.

Loew se teme de Pirlo

La randul sau, selectionerul Germaniei, Joachim Loew, l-a laudat pe coordonatorul Italiei, Andrea Pirlo (33 de ani), care traieste, dupa parerea sa, o "renastere" la acest turneu final. "Am putut constata, nu doar impotriva Angliei, ci si in alte meciuri, ca Pirlo traieste un fel de renastere, ca sa spun asa. In 2010, se credea ca este prea batran pentru a mai aduce ceva in plus selectionatei italiene, insa este un jucator excelent, un strateg genial, care atinge multe mingi si stie sa le distribuie periculos, acolo unde poate face cel mai mult rau adversarului. Voi discuta cazul Pirlo cu unii dintre jucatori si le voi da cateva instructiuni pentru a-l impiedica. Trebuie sa facem totul pentru a incerca sa-l deranjam. Nu este vorba de un marcaj individual, ar fi o prostie, deoarece coboara uneori foarte jos. Insa, ii cunoastem bine jocul", a spus Joachim Loew, care ar putea incepe meciul cu urmatorul unsprezece: Neuer - Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm - Khedira, Schweinsteiger - Reus, Ozil, Schurrle - Klose.

Italienii, increzatori

Mijlocasul italian Andrea Pirlo a afirmat ca echipa Germaniei "se teme" de "Squadra Azzurra". "Germania se teme de noi. Stim ca o putem invinge", a spus Pirlo, punctand ca Italia are aceeasi dorinta de victorie ca in 2006, cand a devenit campioana mondiala, in timp ce Germania vine dupa "patru - cinci ani in care a evoluat la cel mai inalt nivel". Andrea Pirlo a debutat in Serie A in 1995, la doar 16 ani, sub comanda antrenorului Mircea Lucescu, la formatia Brescia.
Selectionerul Italiei, Cesare Prandelli, a primit ieri-dimineata vesti bune din partea staff-ului medical, mijlocasul Daniele De Rossi si fundasii Giorgio Chiellini si Ignazio Abate au sanse mari sa joace impotriva Germaniei. "Toti trei inregistreaza progrese si vom face tot posibilul, pana in ultimul minut, pentru ca ei sa fie apti de joc", a declarat medicul echipei italiene, Enrico Castellacci.
De Rossi are probleme cu nervul sciatic de la piciorul stang si a fost inlocuit in minutul 80 al meciului cu Anglia, din sferturi de finala, castigat de Squadra Azzurra dupa loviturile de departajare. Abate are o problema musculara la piciorul stang, iar Chiellini s-a accidentat la coapsa stanga. Eventuala absenta a lui Abate contra Germaniei ar fi o problema pentru italieni, deoarece alternativa sa pe acest post, Christian Maggio, este suspendat pentru cumul de cartonase galbene. Castelacci a precizat ca "exista o stare generala de oboseala in cadrul echipei", explicabila prin "stresul si emotia de la ultimele meciuri", insa "vom face tot posibilul ca sa ne recuperam energia".
Reprezentativa Italiei ar putea incepe cu urmatoarea formula de echipa: Buffon - Barzagli, Bonucci, Balzaretti - Marchisio, Pirlo, De Rossi, Nocerino - Montolivo, Balotelli, Cassano.
Prima semifinala a CE, Portugalia - Spania, s-a disputat aseara, dupa inchiderea editiei.