Spadasina de la CS Universitatea Craiova va fi rezerva pentru echipa Romaniei care va participa la Jocurile Olimpice de la Londra si va locui separat de colegele sale. In schimb, la individual va concura o alta craioveanca, Anca Maroiu, alaturi de Ana Maria Branza si Simona Gherman.
La Jocurile Olimpice de la Londra, care vor debuta la sfarsitul lunii viitoare, in proba de spada feminin va exista si concurs pe echipe, fiind pentru prima data cand se intampla acest lucru. E o sansa foarte mare pentru spadasinele din lotul Romaniei, multiple medaliate la campionatele mondiale, europene si la concursuri de Cupa Mondiala.
Numai ca regulamentul forului international prevede ca doar trei dintre cele patru fete de aur ale spadei romanesti sa fie incluse in echipa, a patra fiind rezerva.
Dupa incheierea Campionatului European de la Legnano (Italia), selectionerul craiovean al lotului national feminin, Dan Podeanu, a dezvaluit ca sportiva ghinionista este craioveanca Loredana Dinu. Spadasina legitimata la CS Universitatea Craiova nu va avea voie nici macar sa stea in Satul Olimpic. "Rezultatele din acest ciclu olimpic au hotarat. Vom merge la individual cu Ana Maria Branza, Simona Gherman si Anca Maroiu, si cu ele si la echipe, urmand ca Loredana Dinu sa fie rezerva. Putem sa facem schimbarea o singura data, din motive medicale sau tactice", a explicat profesorul emerit Podeanu, citat de GSP.

A contat locul
in clasamentul mondial

La individual, selectia s-a facut avand drept criteriu locul ocupat in clasamentul mondial de sportive. In prezent, craioveanca Anca Maroiu, proaspat vicecampioana europeana, este cel mai bine pozitionata, pe locul patru mondial, cu 157 de puncte, urmata indeaproape de Simona Gherman, care a invins-o pe Anca in finala de la Europene, cucerind aurul. Simona se afla pe cinci, cu 148 de puncte, Ana Branza ocupa locul sase, cu 134 de puncte, in timp ce Loredana Dinu se afla pe pozitia 36, cu 47 de puncte.

"Voi avea emotii la fel de mari"

Loredana Dinu se afla in Bucuresti, iar cand am sunat-o ieri avea in voce o urma de regret. "Imi pare rau ca nu sunt una dintre cele trei fete care vor urca pe plansa la individual, dar voi merge la Londra, ma voi antrena alaturi de colegele mele intr-o zona unde voi fi acreditata, numai ca nu voi locui in Satul Olimpic. Voi fi pregatita pentru ca antrenorul poate face o schimbare, ori tactica, ori daca una dintre fete are probleme medicale. Oricum, le voi tine pumnii coechipierelor si voi avea emotii la fel de mari ca ele", a spus, pentru GdS, spadasina de 28 de ani.

Leipzig, ultimul concurs pana
la Londra

Dupa Campionatul European de la Legnano, de unde spadasinele au revenit cu aur la individual (Simona Gherman) si doua medalii de argint (Anca Maroiu si la echipe), lotul de spada a intrat in linie dreapta cu pregatirea pentru competitia suprema de la Londra.
Fetele lui Dan Podeanu vor mai participa la o etapa din cadrul Cupei Mondiale, la Leipzig (individual si echipe), apoi, dupa doua-trei zile de pauza, componentele lotului vor urca la Forban sa definitiveze pregatirea pentru Jocurile Olimpice.
Organizare proasta
la Europene

Revenind la competitia desfasurata weekendul trecut in Italia, selectionerul Dan Podeanu, dar si jucatoarele si-au aratat nemultumirea legata de unele probleme organizatorice. Pauza dintre semifinale si finala a fost destul de mare, de aproximativ sapte ore, iar locul de desfasurare a competitiei s-a schimbat. In plus, dupa ce ca au stat mai bine de zece ore in sala, sportivele a trebuit sa suporte o caldura sufocanta si, colac peste pupaza, nu au avut inainte de finala un spatiu de incalzire adecvat.