Fundasul Stelei este la un pas de un transfer la AC Milan, Pandurii Targu Jiu urmand sa primeasca 20 la suta din suma pe care o va incasa gruparea din Ghencea
Transferul lui Vlad Chiriches la Steaua, realizat in iarna trecuta, ii poate aduce si acum bani echipei Pandurii Targu Jiu, fundasul central fiind foarte aproape de o mutare la AC Milan. Gruparea italiana este gata sa ofere cinci milioane de euro pe jucatorul de 22 de ani si, cum gorjenii detin 20 la suta dintr-un eventual transfer, echipa lui Petre Grigoras ar incasa o suma frumusica, mai exact, 1.000.000 de euro. Chiriches este dorit in locul brazilianului Thiago Silva, care va fi transferat la Paris Saint Germain pentru 46 de milioane de euro.
"Avem 20 la suta din transferul viitor al jucatorului si ne-ar ajuta foarte mult banii astia. Normal ca ne bucura un transfer al lui Chiriches la AC Milan, dar sa vedem daca se va concretiza. S-a speculat mult in jurul unui transfer al lui Vlad si pana acum nu a fost nimic adevarat", a spus Petre Grigoras, la Sport.ro.
Fostul antrenor de la Pandurii a mai spus ca Vlad Chiriches este pregatit sa faca un nou pas in cariera, evolutiile sale dandu-i dreptul sa mearga la un club mare din Europa. "Increderea noastra in Chiriches era foarte mare. Nu ma asteptam sa plece asa de repede, este un jucator foarte tanar. Evolutiile sale ii dau tot dreptul sa ajunga acolo. Este dorinta lui de a ajunge la un club mare din Europa. El ar fi vrut in Anglia, dar sunt sigur ca si de Italia este foarte multumit. Perioada din Portugalia l-a ajutat foarte mult", a punctat Petre Grigoras.

Parvulescu:
Ma asteptam
la un asemenea pas

Presedintele executiv de la Pandurii Targu Jiu, Eugen Parvulescu, a afirmat ca Steaua ar putea obtine o suma mai mare daca il va mai pastra un sezon. "Sunt mandru ca un jucator de la Pandurii ar putea ajunge sa joace pe 'San Siro', insa va marturisesc ca ma asteptam la un asemenea pas din partea lui Chiriches. Sunt convins ca daca Vlad mai sta un an la Steaua si apuca sa castige un trofeu, atunci sefii din Ghencea ar putea obtine pe el opt milioane de euro. Pariul meu pentru urmatorul transfer de senzatie in strainatate este Gabi Matei. El a avut ghinion cu accidentarile, insa este un fotbalist la fel de valoros precum Chiriches", a spus Parvulescu.
Daca transferul se va concretiza, Vlad Chiriches ar intra in topul celor mai scumpi fotbalisti plecati din Romania, fiind la egalitate cu Mirel Radoi si Lacina Traore, care au plecat tot pentru cinci milioane de euro.
Altfel, Pandurii Targu Jiu se va reuni astazi in vederea pregatirii noului sezon competitional, primul antrenament fiind programat la ora 18.00. De asemenea, gruparea olteana a anuntat pe site-ul oficial ca i-a reziliat intelegerea portarului Daniel Mutu, care va semna cu FC Brasov.