DeCeNews : Ancheta: Fiica Doinei Melinte, "strecurata" pe listele de la Bacalaureatul olimpicilor
Surprizele legate de Bacalaureatul din 2012 dedicat olimpicilor continua. Pe lista celor inscrisi pentru examenul de la Bacau apare si fiica presedintei ANST, Doina Melinte, eleva a Liceului de arte plastice "Nicolae Tonitza" Bucuresti, iar sportul care o recomanda este canotajul.
La Bacalaureatul olimpicilor, desfasurat in sesiune extraordinara intre 19 mai si 1 iunie, pe listele intocmite apar sportivi care nu au legatura cu marea performanta.
In total s-au prezentat la examen 887 de sportivi, cifra care a produs stupoare la COSR, care are in Centrele Nationale Olimpice pentru pregatirea juniorilor numai 108 sportivi cu varsta de bacalaureat.
Astfel, printre cei examenul de Bacalaureat se afla si repezentantii unor discipline ca arte martiale, parasutism sau orientare sportiva, si chiar sportivi falsi.
Surprinzator este faptul ca si fata fostului presedinte ANST, Doina Melinte, se regaseste inscrisa pe aceste liste. Dorina Daiana Melinte a dat Bacalaureatul la Bacau, numele sau figurand la pozitia 320 ca eleva a Liceului de arte plastice "Nicolae Tonitza" Bucuresti, iar sportul care o recomanda este canotajul.
"Fata Doinei Melinte nu a trecut niciodata pe la baza de canotaj de la Snagov si nici pe la cea de juniori de la Orsova. Nu avem cunostinte ca ea sa fi activat vreodata in acest sport", a declarat pentru gsp.ro un angajat al FR Canotaj. "Dorina Melinte nu a promovat Bac-ul, fiind la cateva sutimi de nota 6! Pana sa vina la ANST, mama sa, Doina Melinte, a condus Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Bacau, orasul in care s-a sustinut sesiunea actuala a Bac-ului olimpicilor!"
Suspiciunile legate de Bacalaureatul olimpicilor 2012 au fost confimate si de ministrul educatiei, Liviu Pop, care a afirmat ca s-a dispus un ordin la nivelul ministerului pentru verificarea tuturor dosarelor.