Fosta glorie a fotbalului feminin craiovean a asistat la meciurile din cadrul cupei care-i poarta numele. Campioana nationala cu CFR Craiova, Victorina s-a bagat si la joc intr-o partida demonstrativa intre profesorii de la FEFS si prim-divizionara de fotbal feminin Real Craiova.
Studentele de la trei facultati din cadrul Universitatii din Craiova, Facultatea de Educatie Fizica si Sport (FEFS), Facultatea de Chimie si Facultatea de Pedagogie a Invatamantului Primar si Prescolar (PIPP) s-au echipat miercuri in tinuta sport si s-au prezentat la Sala Sporturilor "Matei Basarab" (Vointa) pentru a se intrece intr-o competitie inedita pentru multe dintre ele, un turneu de fotbal dotat cu trofeul "Victorina Simion". Evenimentul organizat de Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Craiova a atras atentia studentilor, care au venit in numar mare la sala pentru a-si incuraja colegele si pentru a vedea care se pricepe sa dea pasa cu calcaiul sau sa faca stop pe piept. FEFS a avut trei echipe, cate una din fiecare an, si in loturi se regaseau tinere care fac sport de performanta (baschet, box, tenis de camp, atletism), dar si cateva care fac fotbal de performanta, evoluand pentru echipa Real Craiova (locul trei in liga nationala). Chiar daca multe jucatoare au avut mari probleme in a controla mingea, partidele au fost savurate din plin de spectatori, care au facut o atmosfera ca la meciurile mari. Prima editie a Cupei "Victorina Simion" a fost castigata de FEFS anul II, care a invins in finala FEFS anul I cu scorul de 5-2. In celelalte partide s-au inregistrat urmatoarele rezultate: PIPP - FEFS I 1-7, FEFS II - Chimie 3-1, FEFS III - FEFS II 2-5. Organizatorii au acordat si distinctii individuale. Andreea Tomescu a obtinut titlul de golgheter, Alina Pesu a fost desemnata cea mai tehnica jucatoare, iar Georgiana Ungureanu (Facultatea de Chimie) a fost cel mai bun portar. De mentionat ca Alina Pesu si Andreea Tomescu sunt componente ale prim-divizionarei de fotbal feminin Real Craiova. Profesorii care au condus de pe margine cele cinci echipe sunt: FEFS I - Costi Nanu, FEFS II - Roberta Ghetu, FEFS III - Catalin Popescu, Facultatea de Chimie - Marian Dobre, PIPP - Aurora Ungureanu.

Fotbalul feminin din Romania bate pasul pe loc

Dupa incheierea finalei mari a avut loc o partida demonstrativa care a pus fata in fata fotbalistele de la Real Craiova (antrenor Sorin Patrascu) si o selectionata a profesorilor organizatori din care a facut parte si Victorina Simion, una dintre cele mai titrate fotbaliste craiovene, care in 1992 a iesit campioana nationala cu formatia CFR Craiova. Victoria a revenit echipei profesorilor, care s-a impus cu scorul de 9-6. Fosta golghetera a Romaniei a spus la final ca a fost un turneu reusit: "A fost frumos, chiar daca turneul s-a organizat in graba, dar am inteles ca dupa aceea intrau fetele in vacanta. Am jucat si eu alaturi de profesori, dar am probleme cu genunchii si nu mai pot sa alerg ca in tinerete. La editia de anul viitor vom aduce mai multe echipe si va fi doar pentru amatoare, adica sa nu participe jucatoare legitimate la vreo echipa de fotbal".
Fosta componenta a nationalei Romaniei a constatat cu regret ca fotbalul feminin din Romania nu progreseaza, fata de alte tari: "Pe vremea mea, antrenorii de la fotbal feminin luau fete care facusera alte sporturi. Acum nu se mai face sport si va dati seama cum e sa iei o fata care nu a facut sport deloc sa faca fotbal in conditiile in care tarile cu fotbal feminin dezvoltat au jucatoare cu talie, un sistem bine pus la punct si selectionate nationale puternice incepand cu varsta de 15 ani. La noi nimeni nu baga bani in fotbalul feminin, desi echipa campioana merge in Liga Campionilor si primeste si bani de la UEFA", a spus Victorina Simion, care acum doua sezoane a antrenat o echipa de fete, Sporting, iar in prezent activeaza in cadrul clubului Gaz Metan Severin.
Performantele Victorinei Simion
Craiova a fost reprezentata in Divizia A de fotbal feminin de echipa CFR (antrenori Virgil Popescu si Marin Perciu), care in anul de debut 1990, cu Victorina Simion jucatoare de baza, a terminat campionatul pe locul doi. In urmatoarea editie, craiovencele au reusit sa castige titlul national. Dupa acest sezon fast, echipa craioveana s-a afundat intr-un fel de mediocritate, apoi s-a desfiintat in 1996. Componenta de baza si in nationala Romaniei, sub comanda antrenorului de la echipa de club, Virgil Popescu, Victorina Simion a fost golghetera la un turneu sustinut de tricolore la Cagliari (1991), unde Romania a ocupat locul trei. In cariera sa, Victorina a jucat si in strainatate, la formatia turca Sitespor Istanbul.