Cu regulamentul de partea sa, Gaz Metan Severin asteapta "binecuvantarea" membrilor CEx ca sa evolueze in Liga I
Divizionara secunda Gaz Metan Severin se pregateste in tacere pentru meciul de sambata, de la ora 11.00, de pe "Municipal", cu Juventus Bucuresti, ultimul din acest an competitional, sezon in care ar putea sa scrie istorie. Toate gandurile gazarilor sunt indreptate spre sedinta de maine a Comitetului Executiv, in care se va decide daca vor promova direct de pe locul trei in Liga I sau daca vor sustine baraj cu FCM Targu Mures, locul 15 in primul esalon, ceea ce ar fi o mare nedreptate. "Toata lumea este tensionata, ne gandim la ce va fi vineri... Asteptam decizia cu sufletul la gura si speram sa fie pozitiva. De fapt, asa ar fi normal daca ne luam dupa regulamentul UEFA. Trebuie sa promovam direct de pe locul trei, aceasta-i hotararea pe care ar trebui sa o ia membrii Comitetului Executiv, pentru ca indeplinim toate conditiile impuse de regulament", a spus vicepresedintele gruparii oltene, Razvan Lupu, pentru GdS. "Si jucatorii se gandesc la promovare, e munca lor in joc... Se antreneaza normal, pentru ca, desi nu mai pot interveni schimbari in clasament, noi respectam competitia si vom juca normal, ca si cum ar fi primul meci, nu ultimul. Oricum, indiferent de verdict, cred ca sambata va fi spectacol si in teren, si in tribune, pentru ca incheiem un an competitional fantastic", a completat Razvan Lupu.
Foarte optimist s-a aratat presedintele executiv al Gaz Metan Severin, Gheorghe Fratica, acesta spunand ca sambata, dupa meciul cu Juventus Bucuresti, se va sarbatori promovarea in Liga I. "Ne asteapta un hop mare vineri, dar eu sunt convins ca sambata, dupa meciul cu Juventus, vom sarbatori promovarea in Liga I. Membrii Comitetului Executiv nu pot lua alta decizie, pentru ca regulamentul e foarte clar", a declarat Gheorghe Fratica, pentru GdS.

Bondrea: Încheiem
un an exceptional

Contactat telefonic, antrenorul formatiei Gaz Metan Severin, Marian Bondrea, nu a dorit sa vorbeasca prea mult pe tema Comitetului Executiv, marturisind ca isi doreste un raspuns pozitiv atat maine, la Comisie, cat si sambata, pe teren. "Nu as vrea sa mai vorbesc despre ce va fi vineri, pentru ca am spus-o de atatea ori: normal ar fi sa promovam. Noua nu ne ramane decat sa ne pregatim pentru meciul cu Juventus, pentru ca vrem sa obtinem o victorie frumoasa, sa ne luam la revedere de la public asa cum trebuie. Din pacate, avem trei jucatori suspendati, Bozidar Cosic, Hugo Moutinho si Cosmin Vancea. Oricum, incheiem un an exceptional. Ar fi frumos sa sarbatorim promovarea directa", a spus Marian Bondrea, pentru GdS.
Regulamentul UEFA
Articolul 2, alineatul 10, din regulamentul UEFA: "Un club care nu este admis la competitie (Poli Timisoara, locul doi in clasament - n.r.) va fi inlocuit cu urmatorul cel mai bine plasat club in campionatul intern (Gaz Metan Severin, locul trei in clasament - n.r.) al aceleiasi asociatii (Liga a II-a, seria a 2-a - n.r.), cu conditia sa indeplineasca criteriile de admitere (licenta - n.r.)".