Dupa Gabriela Dananae, o alta tanara arbitra din Craiova a impartit dreptatea in teren in afara granitelor tarii. Alina Pesu a arbitrat primele sale meciuri internationale la un turneu international de fotbal feminin, U17, desfasurat recent in Republica Moldova.
Alina, care este si capitanul echipei de fotbal Real Craiova, a revenit ieri acasa si a spus primele impresii despre experienta de peste Prut: "Am arbitrat doua meciuri, primele mele partide internationale, Ucraina - Moldova si Ucraina - Ungaria, si, fiind un turneu amical, nu am prea avut parte de faze grele. Toata lumea a fost multumita. Am discutat cu colegele arbitre din Republica Moldova si la ei sunt mult mai multe si chiar au mai multe arbitre pe lista UEFA". Intrebata daca prefera sa arbitreze baieti sau fete, Alina, care oficiaza la centru meciuri din Liga a III-a, a marturisit ca la fotbal feminin este mai usor sa promovezi. "La feminin este mai usor de ajuns pe lista UEFA, sa ai meciuri internationale, dar este un nivel mai scazut decat la masculin. Imi doresc sa ajung cat mai repede sa arbitrez la liga a doua la baieti", a spus tanara care este principala marcatoare a prim-divizionarei de fotbal feminin Real Craiova.
Nu doar Alina Pesu a reprezentat formatia Real Craiova in Republica Moldova. Din lotul Romaniei U17 a facut parte si o alta jucatoare pregatita de Sorin Patrascu, Lidia Moaca. Aceasta a evoluat in doua partide si a contribuit la succesul nationalei Romaniei, care a ocupat primul loc, dupa ce a invins in finala, la penaltiuri, reprezentativa tarii gazda.

Real se pregateste
de play-off

In ceea ce priveste echipa de club, fara Alina Pesu si Lidia Moaca, Real Craiova a incheiat returul cu o victorie, depasind cu scorul de 4-1, marti, in deplasare, formatia din Baia Mare. Golurile formatiei oltene au fost reusite de Stanciu (2), Ristache si Cergan. Astfel, Real va juca in play-off alaturi de echipele Olimpia Cluj, FCM Targu Mures si CS Brazi, dupa sistemul fiecare cu fiecare, tur si retur. Lupta pentru medalii va incepe chiar duminica, Real urmand sa intalneasca in primul meci, in deplasare, pe FCM Targu Mures. Echipele din Cluj si Targu Mures au castigat seriile Est, respectiv Vest ale Ligii I, si vor intra in play-off cu 3 puncte, iar Brazi si Craiova, ocupantele locurilor secunde in cele doua serii, vor pleca fara nici un punct.
In 18 etape, CS Real a obtinut 16 victorii si doar doua infrangeri, ambele in fata campioanei Olimpia Cluj. Sorin Patrascu este multumit de evolutia fetelor pe care le pregateste: "Consider ca am avut un parcurs bun si de acum incolo o sa avem meciuri si mai bune pentru a ne clasa pe podium la finalul campionatului", a spus antrenorul oltencelor.