Faptul ca au acelasi obiectiv, respectiv ocuparea locului trei la finalul stagiunii, este un motiv suficient pentru ca formatiile oltene Gaz Metan Severin si ALRO Slatina sa se "dusmaneasca" pe terenul de joc. Confruntarea de astazi, de la ora 17.00, de pe "Municipalul" severinean, din cadrul etapei a 19-a din Liga a II-a, seria a 2-a, se anunta interesanta si datorita faptului ca gazdele nu au reusit sa se impuna pana acum in fata rivalilor, in putinele intalniri directe. Aluministii au fost "nasii" gazarilor inca din perioada cand echipa se numea Gaz Metan CFR Craiova, in sezonul 2010-2011 castigand ambele meciuri: 3-0 la "Depou" (in tur), respectiv 2-1 pe "1 Mai" (retur). Nici in editia curenta lucrurile nu au stat grozav pentru Milan Mitic si compania, Gaz Metan Severin reusind doar un 0-0 pe malul Oltului, astfel ca o victorie in confruntarea de astazi ar mai echilibra "balanta". "Toate meciurile sunt grele, seria este echilibrata, diferenta de valoare intre echipe nu este mare, eu cred ca partida cu ALRO este deschisa oricarui rezultat. Nu putem spune ca este un meci capital, dar este adevarat ca invingatoarea va avea prima sansa la locul trei. Eu sper ca Marian Bondrea sa gaseasca formula castigatoare, este nevoie si de sansa, pentru ca se intampla de multe ori sa joci bine si sa pierzi, asa cum am facut noi la Bihor, unde cred ca era echitabil un egal", a declarat presedintele gruparii Gaz Metan Severin, Gheorghe Constantin.
De partea cealalta, Daniel Mogosanu spera ca elevii sai sa repete evolutia din meciul cu Unirea Alba Iulia (2-1) si sa nu plece invinsi de pe malul Dunarii. "Urmeaza doua meciuri grele. Jucam la Severin, iar apoi ne asteapta meciul cu UTA. Speram sa luam cat mai multe puncte ca sa ramanem acolo, sus, in clasament. Nu stiu daca m-ar multumi un egal la Severin. Noi jucam toate meciurile sa castigam, dar un punct in deplasare poate fi un rezultat bun", a spus Mogosanu, care nu va putea miza pe Laurentiu Boroiban, din cauza unei clauze contractuale impuse de gazari in iarna, cand atacantul craiovean a decis
sa-si rezilieze intelegerea, si pe Cristopher Quist, accidentat.
Celelalte doua formatii oltene din esalonul secund, FC Olt si CSM Valcea, nu vor avea o viata usoara in aceasta runda, urmand sa intalneasca, in deplasare, tot de la ora 17.00, adversari de "calibru", fiind vorba despre Unirea Alba Iulia, respectiv FC Maramures.