ProSport.ro informeaza: Steaua, la 6 puncte de Dinamo! VIDEO REZUMAT "U" Cluj - Steaua 0-1. Golul lui Rusescu si ratările incredibile ale clujenilor

Gafa lui Szukala a fost cea care a facut diferenta intr-un meci care duce Steaua in lupta pentru titlu. Echipa lui Ilie Stan a fost dominata si a incheiat in corzi la Cluj, dar a plecat cu 3 puncte ce vor cantari greu.
Steaua a inceput in zodia ghinionului partida cu "U" Cluj. Martinovic si Prepelita s-au accidentat prematur din pricina unui teren care n-a facut cinste unui stadion de elita. In minutul 20 Ilie Stan avea deja doua schimbari facute, iar Chiriches era reprofilat fundas dreapta. Ghinionul avea sa se transforme in noroc insa noroc la ocaziile lui Niculescu (5 si 13) si Cristea (12). Steaua a fost prima data periculoasa dupa o greseala al jucatorului venit la "U" in iarna din Ghencea, Dorinel Popa, care a uitat ca nu mai trebuie sa-i paseze lui Tatu, iar brazilianul l-a intins pe Bornescu (14). Unul dintre cei patru "refuzati" (asa cum Becali i-a numit inaintea jocului pe fostii stelisti ai clujenilor) cu care "U" a inceput meciul, Pacurar putea deschide scorul, dar n-a stiut sa-l imite pe Ola John, cand Tatarusanu era iesit. Golul avea sa fie facut cadou de Szukala, care i-a intors perfect o minge lui Rusescu, in fata portii lui Bornescu si atacantul n-avea cum sa rateze (37). Ocaziile lui Bickfalvi (40) si Niculescu (45) au incheiat o repriza in care s-a simtit din plin miza europeana a meciului.

Tony si Grozav au dat-o in bara
Stelistii au mai taiat din elanul lui "U" in partea secunda, dar ocaziile pe care si le-au creat au venit tot in urma unor cadouri ale apararii clujene. Bourceanu a fost blocat in duel 1 la 1 cu Bornescu, dupa ce Popa a cazut in fund intr-un duel cu Tatu (48), iar Chipciu era sa profite de gafele lui Galamaz si Bornescu (58).
"U" a fost si ea periculoasa prin Cristescu (46) si Achim (62), iar finalul a fost al "alb-negrilor" . Pericolul s-a marit dupa intrarile lui Cojocnean, Grozav si Tony. Tatarusanu a fost insa salvator la suturile lui Achim (62) si Pacurar (78), iar bara s-a opus golului lui Tony (81). L-a imitat Grozav, cateva minute mai tarziu.
Steaua se apropie la 6 puncte de Dinamo pentru ca a profitat de erorile clujenilor, in timp ce "U" se indeparteaza de Europa.
U CLUJ: Bornescu - Achim, Galamaz, Szukala, D Popa - Hoban, Marinescu, Pacurar - Cristescu - Ad Cristea, Niculescu
Rezerve: M. Popa, Grozav, Tony, Moldovan, Cojocnean, Morar, Mendy

STEAUA: Tatarusanu - Martinovic, Geraldo, Chiriches, Parvulescu - Chipciu, Bourceanu, Prepelita, Fl. Costea - Tatu, Rusescu
Rezerve: Stanca, Bicfalvi, Radut, Balan, M. Costea, Machado, Iliev

Arbitri: Alexandru Tudor, Aurel Onita, Eduard Dumitrescu

________________________________________
Gigi Becali si-a motivat jucatorii inainte de meciul cu "U" Cluj spunandu-le ca partida are o miza imensa. Patronul Stelei e gata sa bage mana in foc pentru valoarea echipei sale si nici nu concepe ca echipa "refuzatilor" de la "U" sa-i puna probleme.
"Am dat la Cluj jucatori care nici n-au jucat la Steaua. Au prins o repriza sau doua. n-au rezistat decat un tur de campionat, nici macar un an intreg. Le-am spus jucatorilor in fiecare sezon ca dau 4-5 afara, dar acum nu mai pot sa fac asta. Nu vreau sa scap de nimeni. Cinci titulari de la U Cluj sunt jucatori la care eu am renuntat. Nu putem compara situatia cu cea de la Urziceni, de anul trecut. Atunci nu aveam crema. Nu eram atat de buni.
Orice 11 ai alege de la celelalte echipe din Romania, Steaua de azi trebuie sa bata, toti sunt valorosi. Pot sa apara surprize, dar nu in momentul asta. Avem meci de finala, finala de Cupa Campionilor, asa le-am zis jucatorilor. O victorie ne da sanse mari si moral", a declarat Becali la gsptv.
17:10 Mai putin de doua ore ramase pana la startul partidei si fanii lui "U" Cluj au inceput sa vina la stadion. Din programul de meci pregatit de organizatori, fanii isi pot lua ultimele informatii inainte de meci si afla ca "Stelistii joaca slab in deplasare". Iata cum e prezentanta adversara lui "U".
15:00: Gigi Becali este increzator inaintea meciului "U" Cluj-Steaua, din aceasta seara, si afirma ca Ilie Stan are la dispozitie cei mai valorosi jucatori din Liga 1.
Dupa parerea patronului Stelei, doar Martinovic face nota discordanta, dar fundasul este apreciat pentru ca "isi face treaba".
"Am avut o intalnire cu jucatorii si le-am spus ca nu accept, dupa ce am schimbat sute de jucatori, sa nu avem rezultate. Niciodata nu am fost asa de multumit de valoarea lotului. Dupa ce am ales crema fotbalului, acum vreau rezultate. Poate doar fundasul Martinovic sa nu fie de clasa, dar isi face datoria, insa in rest sunt jucatori de valoare europeana si mondiala", a spus Becali.
Gigi Becali considera ca Florian Walter, patronul adversarului Stelei din aceasta seara, Universitatea Cluj, are caracter:
"La Walter mi-a placut ca are caracter, chiar daca nu e super-bogat ca altii. La fotbal nu face mare lucru, dar eu ii apreciez caracterul. E baiat bun, dar in privinta arbitrilor are relatii. Meciul acesta poate sa-l arbitreze Avram sau Tudor, care sunt arbitri de calitate. Mie mi-au placut arbitrajele din primele doua etape, dar am vazut ca Sumudica plangea dupa meciul cu Sportul, Sumudica are gura mica, Sumudica are nuiaua mica", a afirmat Becali.
________________________________________
Steaua viseaza inca la titlu, iar meciul cu "U" Cluj pare decisiv pentru ros-albastri. Egalul CFR-ului de la Medias le-ar permite elevilor lui Stan sa se apropie la 5 puncte de ardeleni si la 6 de Dinamo, care a remizat, 1-1, la Targu Jiu.
Partida de la Cluj este extrem de importanta si pentru Ilie Stan, care isi poate asigura linistea printr-o evolutie buna a echipei. In caz contrar, scaunul lui "Iliesta" se va clatina serios, mai ales ca Gigi Becali a aratat primele semne de nemultumire la finalul etapei trecute, cand Steaua a trecut greu de CS Mioveni.
La Cluj, Stan se va putea baza in premiera pe Alexandru Chipciu, care are sanse mari sa inceapa meciul ca titular in banda dreapta, in timp ce in banda stanga va juca Florin Costea, in locul lui Cristi Tanase, care este suspendat.