Pandurii Targu Jiu pleaca astazi spre Antalya, pentru cel de-al doilea stagiu de pregatire al iernii, obiectivul staff-ului tehnic fiind "cristalizarea" unei formule de echipa pentru partea a doua a sezonului
Petre Grigoras va avea la dispozitie in al doilea turneu de pregatire acelasi lot cu care a abordat si primul stagiu din Antalya: portari: Pedro Mingote, David Lazar, Adrian Horvat; jucatori de camp: Florin Popete, Ousmane Viera, Ionut Rada, Ionut Tataru, Alexandru Vlad, Alexandre Cardoso, Alexandru Avramescu, Calin Cristea, Mihai Pintilii, Claudiu Voiculet, Dan Nistor, Olimpiu Bucur, Ciprian Brata, Valentin Lemnaru, Paul Batin, Alexandru Grigoras, Alexandru Maxim, Daniel Unguru, Roberto Dumitru, Alexandru Neagu si Deivydas Matulevicius. Acestora li se adauga noua achizitie, Bogdan Ungurusan, si Cosmin Bacila, revenit la pregatire. Ungurusan s-a inteles cu Pandurii pentru un transfer definitiv si va parafa intelegerea in Antalya, iar Bacila isi va continua, alaturi de echipa, programul de recuperare dupa dubla fractura, de tibie si peroneu, suferita in tur. "Bacila a inceput sa alerge si asta e cea mai buna veste pentru el. Inseamna ca poate sa desfasoare un program de pregatire normal. El se va antrena separat si in paralel are nevoie si de o pregatire psihologica pentru a trece peste grava accidentare", a declarat preparatorul fizic al pandurilor, Gheorghe Avram.
Una-doua noutati

Pandurii vor disputa cinci amicale in acest stagiu, unul dintre ele nefiind inca stabilit. "100% o sa jucam cinci jocuri. Daca Grig va dori, vom mai perfecta un meci amical, insa asta depinde de el. Cel putin patru vor fi televizate de Digi Sport", a declarat managerul general al gorjenilor, Viorel Temelescu. Gorjenii mai au in plan doua achizitii ce ar trebui sa ajunga in Antalya in urmatoarele zile. "Vom incerca in jocurile pe care le avem la dispozitie sa 'cristalizam' formula de echipa pentru inceperea campionatului. Mai mult ca sigur vom avea una sau doua noutati in cadrul lotului. Pe Adi Rusu l-am pierdut pentru circa doua luni si a fost achizitionat Ungurusan de la 'U' Cluj. Sper ca el sa se incadreze repede si sunt convins ca asa va fi pentru ca este un jucator cu experienta si nu are nevoie de foarte mult timp de acomodare. Este sigur ca mai avem nevoie de doi-trei jucatori care, din punctul nostru de vedere, ar trebui sa faca concurenta celor existenti. Suntem in discutii cu doi jucatori. Sanse sunt sa se si finalizeze si in doua-trei zile acestia sa se alature lotului nostru", a declarat secundul Marian Dinu.

Viera: Bine ca plecam

Ivorianul Ousmane Viera abia asteapta sa ajunga in Antalya, acolo unde vremea este mult mai "blanda" decat in Romania. Crescut in Africa, Viera a tolerat cu greu gerul din tara din ultimele zile. "E la fel ca in Rusia... Niciodata nu am prins atat de frig. E greu pentru mine. Nu pot sa ma obisnuiesc niciodata cu frigul acesta. Bine ca plecam. In Antalya, chiar daca sunt 0 grade, tot e mai bine decat aici, la -15 grade", s-a plans Viera.
In ultimul timp, acesta a schimbat multi parteneri in compartimentul defensiv, dar e pregatit sa o ia de la capat. "Din pacate, am avut parte de o accidentare a lui Rusu in cantonament, dar acesta este fotbalul. Ne pregatim in continuare serios pentru retur. Dupa plecarile din iarna este foarte greu sa ne sincronizam cu noii jucatori, trebuie sa lucram mai mult, sa ne coordonam mai bine. E greu fara Chiriches, fara Rusu, dar avem jucatori si trebuie sa ne descurcam. Asta e viata de fotbalist, trebuie sa ne adaptam si cu alti jucatori. A plecat Chiriches, nu mai vorbim de el acum !", a mai declarat Viera.
Stoperul pandurilor spera ca si in retur echipa sa se ridice la un nivel bun de joc, chiar daca a pierdut multi jucatori importanti in aceasta pauza. "Returul va fi foarte greu, trebuie sa uitam de cei plecati pentru ca nu ii putem aduce inapoi. Noi, care am ramas aici, trebuie sa lucram mai mult sa ne mentinem macar pe locul sase. E foarte greu. La inceput nimeni nu se astepta la evolutiile noastre. Acum avem un inceput foarte greu, in deplasare la Brasov, apoi cu Dinamo acasa, cu CFR Cluj", a mai afirmat Ousmane.
Programul jocurilor din stagiul 2
- 5 februarie, ora 15.00: Pandurii - FK Zeta (Muntenegru, Liga 1 )
- 8 februarie, ora 14.00: Pandurii - Novi Pazar (Serbia, Liga 1)
- 11 februarie, ora 13.00: Pandurii - Shkendija 79 (Macedonia, Liga 1)
- 14 februarie, ora 15.00: Pandurii - FK Rad Belgrad (Serbia, Liga 1)