SCM Craiova joaca astazi, de la ora 17.00, pe terenul formatiei HCM Roman. Oltencele spera ca etapa a 13-a sa fie cu noroc pentru ele si sa obtina prima victorie in deplasare din acest sezon
Handbalistele de la SCM Craiova au plecat ieri-dimineata spre Roman, urmand ca astazi, de la ora 17.00, sa intalneasca formatia locala HCM, intr-o partida din cadrul etapei a 13-a din Liga Nationala. Spre deosebire de adversarele din ultimele doua etape, HC Galati (locul trei) si HC Zalau( locul doi), formatii in fata carora oltencele au suferit infrangeri, HCM Roman pare un adversar mai abordabil pentru echipa pregatita de Bogdan Burcea. Mihaela Briscan si colegele sale au acumulat doar doua puncte dupa 12 etape disputate, dupa victoria cu CSM Bacau de la Filiasi, si spera sa aduca astazi primele puncte din deplasare. HCM Roman are 9 puncte acumulate, la fel ca alte patru echipe (CSM Ploiesti, Universitatea Neptun Constanta, CSM Bucuresti si HCM Baia Mare), formatia moldoveana facand 5 puncte numai in luna ianuarie. Spre deosebire de SCM, handbalistele gazdelor au avut mai multe zile libere, deoarece s-a amanat partida de weekendul trecut, de la Galati, din cauza conditiilor meteo nefavorabile. "Suntem obligati sa jucam toate meciurile cu gandul la victorie si sa facem tot posibilul sa o obtinem. Sper sa nu se repete situatia din repriza a doua a meciului trecut, cu Zalau, cand nu am reusit sa marcam timp de 20 de minute", a spus Bogdan Burcea, antrenorul formatiei din Banie. Ieri, dupa inchiderea editiei, Nicu Stoian, directorul clubului SCM, a participat la Comisia de Disciplina a FRH, acolo unde s-a judecat contestatia depusa de clubul craiovean dupa meciul de acum doua etape de la Galati, dupa ce a constatat o serie de nereguli, cum ar fi neprezentarea carnetelor de legitimare ale jucatoarelor de la HC Galati si inceperea partidei dupa o intarziere mai mare de zece minute. Stoian a mers in Capitala insotit de antrenorul secund al echipei de handbal, Grigore Albici, si spera ca oltencele vor primi castig de cauza, adica sa obtina victoria la "masa verde".

S-a infiintat Liga Profesionista
de Handbal

Noua cluburi de handbal din Romania au infiintat luni Liga Profesionista de Handbal, luand exemplul fotbalului si baschetului.
HCM Constanta, Potaissa Turda si HC Odorhei, la masculin, Oltchim Ramnicu Valcea, HC Zalau, Cetate Deva, HCM Roman, Dunarea Braila si HCM Baia Mare, la feminin, sunt cluburile care indeplinesc conditiile, respectiv sa aiba structura monosportiva, un numar de minimum sapte jucatori legitimati in cadrul clubului cu meseria de handbalist, sa detina o baza sportiva si sa ofere o garantie financiara care sa-i permita sa sustina financiar echipa in sezonul actual, dupa cum informeaza GSP. "Suntem la stadiul de inceput, trebuie sa obtinem toate aprobarile, actele, certificatul de identitate sportiva, pentru ca Liga o sa fie o structura cu personalitate juridica", a declarat Alexandru Dedu, fostul mare handbalist, cel care a fost ales in functia de presedinte interimar al Ligii Profesioniste. Acesta va fi ajutat de doi vicepresedinti (Nurhan Ali - HCM Constanta si Nicolae Luca - Oltchim), dar si de patru membri, doi de la masculin si doi de la feminin. Dupa ce vor fi gata actele, se va convoca Adunarea Generala cu toate echipele din prima liga, urmand sa se stabileasca gruparile care mai indeplinesc conditiile pentru a deveni membre. Liga Profesionista va avea autonomie fata de federatie, urmand sa se ocupe de desfasurarea intrecerilor interne, dar cel mai probabil din sezonul viitor.