Dupa un an 2011 formidabil, cel mai bun din istoria pandurilor, cotatiile jucatorilor gorjeni au explodat, patru dintre elevii lui Petre Grigoras atingand cota de 1.000.000 de euro
Fotbalul bun practicat de Pandurii Targu Jiu se reflecta direct si in valoarea de piata a jucatorilor gorjeni, evaluati de site-ul transfermarkt.de. Daca in sezonul trecut doar Alexandre Cardoso valora 1.000.000 de euro, in decembrie 2011, alti trei panduri, Vlad Chiriches, Mihai Pintilii si Ousmane Viera, au atins sau depasit aceasta cifra. Vlad Chiriches, transferat la Steaua in aceasta iarna, era, la ultima evaluare, cel mai scump pandur, 1.200.000 de euro, urmat de Ousmane Viera, 1.150.000 de euro, Alexandre Cardoso si Mihai Pintilii, ultimii doi cotati la 1.000.000 de euro.
Valoarea reala a lui Chiriches este insa mult mai mare, Gigi Becali primind deja o oferta de 5.000.000 de euro de la o echipa din Franta, cu toate ca stoperul nici nu a apucat sa debuteze intr-un meci oficial pentru Steaua. "Am avut o oferta pentru Chiriches de cinci milioane de euro fara sa joace un meci. Oferta a fost inainte de a-l lua… A fost vorba de o echipa din Franta", a dezvaluit Becali.
Pandurii Targu Jiu a incasat 700.000 de euro in contul transferului lui Vlad Chiriches la Steaua si are si un procent de 20% dintr-o eventuala vanzare a jucatorului.
Valoarea de piata a revelatiei Ligii 1, Pandurii Targu Jiu, locul 6 dupa 18 etape, este in prezent de 12.975.000 de euro, conform sursei citate.

Liga 1 le-a crescut valoarea

Dan Nistor, Marian Pleasca si Alexandru Vlad sunt revelatiile gruparii gorjene, cota lor de piata crescand in ultimul an de peste zece ori. Debutant in Liga 1 cu Pandurii Targu Jiu in iulie 2010, Dan Nistor si-a crescut valoarea de la 75.000 de euro la 800.000 de euro. Tot la 800.000 de euro este evaluat si fundasul stanga Alexandru Vlad, 22 de ani, debutant in acest campionat in Liga 1. Si Marian Pleasca se poate lauda cu o crestere vertiginoasa, datorata in special debutului la nationala Romaniei. In mai 2010, Pleasca valora 50.000 de euro, iar dupa meciul cu Belgia, in care a bifat sase minute, cota sa a ajuns la 600.000 de euro. Daniel Mutu, Ionut Tataru, Florin Popete si Daniel Unguru sunt in prezent cei mai ieftini panduri, fiecare valorand 50.000 de euro.
Ungurusan:
Nu am semnat inca

Fundasul dreapta de la "U" Cluj dorit de Pandurii, Bogdan Ungurusan, a ajuns la Targu Jiu si negociaza termenii contractului. Daca se intelege cu gorjenii, Bogdan Ungurusan va pleca impreuna cu echipa in cel de-al doilea stagiu de pregatire din Antalya. "Nu am semnat inca, o sa discut si nu vreau sa dau nici o declaratie. Dupa ce voi semna, voi vorbi cu cea mai mare placere", a spus Ungurusan. Pandurii a ramas descoperita pe postul de fundas dreapta dupa ce Marian Pleasca si Adrian Rusu s-au accidentat.
Cosmin Bacila va face si el parte din lotul pandurilor deplasat in stagiul doi din Antalya dupa ce s-a recuperat la Roma in urma dublei fracturi, de tibie si peroneu, suferita in jocul cu Steaua. "Bacila se alatura colegilor in acest nou stagiu de pregatire. Va avea un program special primit de la medicii de la Roma. Sper ca in maximum doua luni sa-l putem avea si pe el la echipa", a declarat presedintele executiv al pandurilor, Eugen Parvulescu.