Adrian Rusu a fost diagnosticat cu entorsa de genunchi si intindere a ligamentului colateral intern si va rata primele etape din acest an. Gorjenii vor sa-l transfere pe Bogdan Ungurusan, de la "U" Cluj.
Pandurii a ramas fara fundas dreapta dupa ce Adi Rusu s-a accidentat la genunchi in prima repriza a amicalului cu Duisburg (3-2). Fotbalistul a fost consultat de medicul echipei nationale, Pompiliu Popescu, iar diagnosticul, entorsa de genunchi si intindere a ligamentului colateral intern, nu i-a picat deloc bine lui Petre Grigoras. Lui Rusu i s-a aplicat o atela ghipsata si va lipsi trei saptamani de la pregatire, ratand astfel al doilea stagiu si primele etape din acest an. "Asta e cea mai mare dezamagire. Din pacate, Rusu are o intindere de ligament colateral intern. Trebuie imobilizat piciorul in ghips trei saptamani, dupa care o sa inceapa recuperarea. A pierdut startul campionatului, cel putin primele cinci etape sta", a declarat Petre Grigoras. Celalalt fundas dreapta, Marian Pleasca (21 de ani), a suferit o operatie la ligamente si va reveni abia sezonul viitor, astfel ca Pandurii mai are in lot un singur fundas dreapta de meserie, Florin Popete (34 de ani). "Nu stiu cum va decurge recuperarea lui Pleasca. Oricum, pana in vara nu pot sa profit de el. Sa vedem cat de repede il putem avea si pe Rusu. Imi pare rau pentru el, e un jucator model si in pregatire, si in viata de zi cu zi, dar fotbalul e o lupta si in lupta te mai si ranesti cateodata. Popete, din punctul meu de vedere, e departe de a putea fi o solutie. Si in meciurile de pregatire s-a prezentat mai mult decat modest", a mai spus Grig.

Ungurusan, solutia imediata

Aflati intr-o nevoie disperata de fundas dreapta, cei de la Pandurii l-au contactat pe Bodgan Ungurusan, fotbalist ce nu mai intra in planurile de viitor ale echipei "U" Cluj din aceasta iarna. "Ne-am gandit la Ungurusan de la 'U' Cluj. A ramas ca Eugen Parvulescu sa discute cu domnul Walter. Vreau sa-l luam pentru ca e un jucator pe care eu il stiu si sunt convins ca, pana se refac Pleasca si Adi, ar putea fi o solutie. Poate fi si o solutie de viitor, nu numai pe termen scurt. Adi Rusu poate sa joace si fundas central. Intotdeauna trebuie sa ai doi jucatori pe post, nu? Am vorbit cu jucatorul, ar fi de acord, sa vedem in ce conditii s-ar putea face transferul", a spus Petre Grigoras. In varsta de 28 de ani, Ungurusan a mai evoluat la MTK Budapesta si Armatura Zalau, iar in ultimii sase ani si jumatate, doar la "U" Cluj.

Ultimul amical

Pandurii incheie primul stagiu de pregatire din Antalya cu un ultim joc de verificare, programat astazi, de la ora 18.00, in compania echipei de prima liga din Azerbaidjan, FK Baku. Dintre jucatorii accidentati, doar Voiculet si Mingote au sanse sa revina. Maxim va fi menajat in continuare. El va intra la joc doar din stagiul urmator. "Voiculet poate reveni fara nici un fel de probleme. Cardoso a avut o tendinita, de asta l-am si schimbat repede cu Duisburg, sa nu riste o accidentare grava, dar si el ar putea evolua cateva minute. Maxim se antreneaza normal, dar, avand acea problema la metatarsian, nu am vrut sa riscam nimic. El a facut numai antrenamente fizice si in al doilea cantonament va intra la jocuri. Mingote cred ca va reintra si el. Deja a reinceput antrenamentele", a mai spus tehnicianul pandurilor, Petre Grigoras.