Politistii Serviciului de Investigatii Criminale - Politia Sectorului 6, au documentat activitatea unei grupari infractionale cu preocupari pe linia furturilor din locuinta si societati comerciale, compusa din I. Dumitru de 25 de ani, I. Gabriel de 26 de ani, L. Jean de 26 de ani si C. Daniel, toti din Bucuresti.
In urma cercetarilor a rezultat ca cei patru au comis in Cipru, in cursul anului 2011, mai multe infractiuni de furt din locuinta, societati comerciale, cat si infractiuni cu violenta, in urma carora au sustras sume mari de bani si bijuterii din aur.
Astfel, s-a stabilit faptul ca, I. Dumitru, impreuna cu I. Gabriel, la sfarsitul lunii iulie 2011, au savarsit mai multe infractiuni de furt din locuinta, intr-o localitate din Cipru, de unde au sustras aur si suma de 7.000 de euro.
La data de 30.07.2011, cei doi s-au deplasat cu un autocar cu destinatia Romania, iar imediat dupa trecerea prin punctul de frontiera Giurgiu, au coborat fara a-si ridica bagajele.
In jurul orei 16:00, la sosirea autocarului intr-o autogara din Bucuresti, dupa coborarea pasagerilor, langa autocar a aparut un autoturism marca.
BMW in care se aflau doua persoane, una dintre ele fiind I. Dumitru. Acesta a coborat din autoturism, a mers la autocar de unde a recuperat bagajele (4 genti de voiaj), cea de-a doua persoana pierzandu-se in multime.
S-a trecut la imobilizarea si retinerea lui I. Dumitru, iar in urma controlului corporal si al bagajelor, au fost ridicate mai multe bunuri respectiv, electronice, truse de scule, chei reglabile, surubelnite, precum si parfumuri, ceasuri de mana, haine si suma de 2.515 de euro.
A fost contactat Punctul National Focal atasat in Grecia, cu privire la persoanele susmentionate, cat si la provenienta bunurilor gasite asupra lui.
Urmare a schimbului de informatii ce s-a desfasurat prin intermediul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala, Biroul National Interpol din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, in perioada 18-19.08.2011, a sosit in Romania o delegatie a politiei cipriote care a demarat colaborarea cu Serviciul Investigatii Criminale - Politia Sectorului 6.
La data de 05.09.2011, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a dispus inceperea urmaririi nationale fata de I. Dumitru, I. Gabriel si C. Daniel, acestia fiind urmariti international de catre autoritatile judiciare cipriote, pentru savarsirea infractiunilor de furt calificat si talharie.
Astfel, la data de 06.09.2011, in jurul orei 07:30, politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale - Politia Sectorului 6, ai Directiei de Investigatii Criminale - Serviciul Urmariri si S.I.A.S. din cadrul I.G.P.R., au actionat in vederea punerii in executare a mandatelor europene de arestare, reusindu-se depistarea si imobilizarea lui C. Daniel si I. Dumitru.
Cercetarile sunt continuate de politistii Sectorului 6 - Serviciul de Investigatii Criminale, sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt calificat si talharie, cu C. Daniel si I. Dumitru in stare de retinere.